Programma Zaterdag

TijdstipArtiest
A
B
C
D

Programma Zondag

TijdstipArtiest
AA
BB
CC
DD

Apocalypse Orchestra

Middeleeuws doom metal uit Zweden

Middeleeuwse instrumenten en melodieën worde gemengd met modern metaal. De tonen van oude drone-instrumenten verstrengelen zich met zware gitaren en muziek die door meer dan 800 jaar van elkaar wordt gescheiden. De liedjes vertellen over flagellants, pestendokters, verhalen over de hel, de zinloosheid van oorlog en van lijden; ze zijn allemaal hoofdstukken in het boek grimoire. Om het evenwicht te bewaren schijnen ze ook een licht op Middeleeuwse kunst, wetenschap en verlichting.

De band werd opgericht in 2014, en al met één album zijn de band live-veteranen, die hebben opgetreden op clubs, festivals en in concertzalen, en zelfs een uitvoering live hebben gegeven met een symfonisch orkest. Met een liveshow met theatervoorstellingen (soms met behulp van acteurs en dansers), vuur en geprojecteerde animaties, is de band een van de meest besproken acts geworden die momenteel wordt gespeeld.

Het debuutalbum van het kwintet, ‘The End Is Nigh’, werd begin 2017 uitgebracht (gemixt door Per Nilsson van Scar Symmetry) en kreeg lovende beoordelingen van een aantal critici. De band heeft voorafgaand aan de release een officiële video uitgebracht die in minder dan zes maanden 3 miljoen weergaves opleverde.

De Band:

Jonas Lindh – gitaar, mandola en achtergrondzanger

Rikard Jansson – bas, mandola en achtergrondzanger

Andreas Skoglund – drum en percussie en achtergrondzanger

Mikael Lindström – Hurdy gurdy(draailier), doedelzak, fluit en achtergrondzanger

Erik Larsson – gitaar, mondola, en leadzanger

 

Kom kijken op zondag 14 oktober! Hou onze site in de gaten voor het podiumprogramma om te zien hoe laat deze band komt spelen.

 

 

Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt showstechnische demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variërend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.

Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!

Waar en wanneer?

 

Dress Up Town

Dress Up Town

Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete anime-opening live zou klinken? Heb je ooit afgevraagd wat butlers bereid zijn te doen voor hun meesters? Wil je een muziek act zien die om anime draait? Houd je van gratis koekjes? Als je ‘ja’ hebt geantwoord op een van de bovenstaande vragen is ons professionele oordeel dat je Dress Up Town LIVE moet zien.

In een herenhuis waar rozen overvloedig groeien, waar schattige jurken worden beschouwd als een noodzaak in het leven en butlers elke order volgen zonder te vragen, is niets te gek. Dress Up Town is Europa’s eerste en, vanaf dit moment, alleen staande ‘idoolband’, die draait om de avonturen van rijke tiener Myu Strawberry.

Myu Strawberry heeft Dress Up Town in 2017 opgericht. De band is zeer actief geweest sinds zijn oprichting en verdient een iconische reputatie. Zij volgen loyaal (binnen de Benelux) de anime, manga, J-pop en cosplay scenes. Met hun aanstekelijke selectie Japanse hits, vele loyale fans, optredens op conventies als Animecon, Abunaicon en Tomocon, en het opvallende onvergelijkbaar concept, heeft Dress Up Town zich gevestigd als muzikale ambassadeur van de cosplay lifestyle binnen de Benelux

Naast Myu bestaat Dress Up Town uit vier butlers op drums, bas, gitaar en toetsen. Alle vier zijn toegewijd en loyaal aan het groeien van de band, zoals Myu geboden heeft. Deze musici zijn butlers in hart en nieren, waardoor discipline hun tweede natuur is. Dit is te horen aan de kwaliteit van de muziek. Deze vier mannen stuwen al hun kracht, inzet en passie in het uitvoeren van hun baan en het zijn van een muzikant is daar nu aan toegevoegd. Verder is er een rebelse muzikant die vaak op het podium verschijnt. Ook een van koninklijk bloed?

 

Dress Up Town, tot je dienst!

 

Drusuna

Drusuna

Het allereerste optreden in Nederland. Drusuna is zeer bekend in Portugal.

Drusuna maakt Ritual Pagan Folk-muziek zoals beschreven in deze zelfgeschreven citaat:

“De verbinding met de moeder aarde is wat we door onze muziek nastreven. Het sjamanisme wordt in ons concept gepresenteerd als een link naar de voorouderlijke wortels waartoe we behoren.De moderne wereld heeft een niveau bereikt waarop mensen bijna hun verbinding met de natuur verloren hebben. Mensen gebruiken en hebben de planeet misbruikt tot het punt van geen terugkeer! Ondanks hun intelligentie en technologie zijn de meesten van hen niet in staat om hun bewustzijn te verhogen tot een niveau dat hoog genoeg is om het verdriet van de planeet te horen, omdat ze vol arrogantie en hebzucht zijn Het is dringend om opnieuw de ontbrekende schakel te vinden en opnieuw contact te maken met de natuur … Drusuna is van plan om deze boodschap via hun muziek te verspreiden Rituele heidense volksmuziek! ”

 

Met zo’n poëtische introductie biedt Drusuna ongetwijfeld een speciale luisterervaring. Drusuna is een heidense folkgroep uit Gallaecia (Noord-Portugal). De wortels van het project Drusuna zijn in 2009 begonnen door Sephirus en broer Alvahagal (die langer met het project bezig is, maar zijn inspiratie blijft behouden). Het oorspronkelijke idee was om primitieve geluiden te maken met alleen organische, etnische muziekinstrumenten gemaakt van hout, stenen en andere natuurlijke elementen. Het belangrijkste idee was om iets direct vanuit de wortels van de aarde te bouwen, omdat de roep van de natuur de drijvende kracht achter het project was. Torano sloot zich aan bij het project (2011) met de introductie van blaasinstrumenten zoals doedelzakken en fluitjes. De originele composities zijn gemaakt diep in het bos, weg van mensen, gewoon ritmiek en melodieën spelen en genieten van de natuur. Tegen 2014 deden Waili (didgeridoo) en Kluto (gitaar) mee en werd Drusuna een officiële band. Na twee jaar van productieve repetities kwam het concept van hun debuutalbum, “Kaytos Kom” (2016). Dit is een introspectief conceptueel werk dat een diepe reis door oude tijd en ruimte maakt; een tijdperk waarin de mensheid verbonden was met de natuur en de wortels van de voorouders sterk en puur waren. Drusuna verliet het bos en ging het podium op in het folklorefestival Oestrymnis, het volksfeest Ponte da Barcacelt en andere podia in heel Portugal. Zomer 2017 kreeg Drusuna internationale aandacht, resulterend in management, My Music Matters-MT en label. Maart / 2018 vond de release van Kaytos Kom in digitaal en fysiek formaat via Friendly Folk.

Folk meets ‘the Old West’

De band Sunfire heeft een geheel eigen repertoire en maakt nu al legende met hun Western Folk, een mix van americana, blues, roots, gypsy en fiddle folk. Deze geweldige band is niet meer weg te denken op nationale en internationale podia. De vier troubadours van Sunfire brengen het publiek in beweging met hun unieke sound, rauwe vocals, meeslepende verhalen en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën. Het zien van Sunfire komt met een waarschuwing, de muziek blijft in je hoofd hangen, en het plezier op het podium zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze unieke band.

Wat je ook doet, Sunfire moet je live gezien hebben!

Datum: 13 oktober 2018

 

Meer Sunfire:
Videoclip: https://youtu.be/5HgeQFGcM5M
Facebook: www.facebook.com/officialsunfire

Thundercrow

ThunderCrow is een drum ‘n’ didge-duo uit Eindhoven, Nederland.

Ze spelen hybride wereldbeats, een mix van analoge en digitale muziek met invloeden van Drumm & baas, World, Reggea, Psytrance en Chill Out muziek en veel meer

Ze speelden hun eerste tournee als het ThunderCrow-duo in de Benelux met een van hun idolen, Michael Franti.ThunderCrow bracht hun eerste album genaamd “Drop It” uit in Altstadt in Eindhoven, februari ’17.

 

Vanaf 5 augustus gaan wij elke week één band of demonstratie bekendmaken

Wij zijn hier druk mee bezig 🙂

Sinds 2003 worden bij Zwaard & Steen Europese middeleeuwse krijgskunsten beoefend met het Europese langzwaard. Nu is Zwaard & Steen uitgegroeid tot een school die plek biedt aan meer dan 120 leerlingen, verspreid over Nieuwegein en Rotterdam. Onze basis hiervoor zijn manuscripten uit de 14e en 15e eeuw, die horen bij de Duitse traditie van meester Johannes Liechtenauer en zijn leerlingen. Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen.