Line-up

Wij hopen halverwege december duidelijkheid te kunnen geven of Fantasy Fest in de huidige vorm in het voorjaar van 2021 kan plaatsvinden. Indien Fantasy Fest door kan gaan zullen wij ook starten met het aankondigen van de artiesten.

 

Greenrose Faire

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 23 oktober 2021
http://greenrosefaire.com/

Greenrose Faire speelt meeslepende Keltische folkrock met headbobbing, teen-tapping rock feel. Het Finse sextet vermengt mandolines en viool met rockdrums en bas en symfonische synths en benadrukt de meeslepende houding met de enigszins onheilspellende boventoon van Finse melancholie. Greenrose Faire klinkt levendig en modern, maar trekt nog steeds aan de nostalgische snaren van lang vervlogen tijden. De band heeft veel plezier op het podium en heeft overal gespeeld, van hoekpubs tot concertzalen en van intieme bruiloften tot internationale festivals. Ze organiseren ook een jaarlijks tweedaags eigen middeleeuws volksfestival in Tampere.

Het debuutalbum van de band “Neverending Journey” werd uitgebracht in 2011, gevolgd door “My Home Is Where My Heart Is” (2013) en “Feed the Flames” in 2015. Wat is een betere manier om tien jaar succes te vieren dan een compilatiealbum uit te brengen met de favoriete nummers van de artiest van hun vorige drie albums. ‘Decade of Songs and Stories’ (2017) werd uitgebracht door Friendly Folk Records en bevat een nieuwe single, ‘Cold Winds Are Rising’. Hun langverwachte vierde album, “Riders In The Night”, uitgebracht op 1 juni 2018, werd voorafgegaan door de single ‘Never Walk Alone’ van april / 2018 via Friendly Folk Records. (Naast hun gevestigde decennium aan tours door Scandinavië en Estland, heeft Greenrose Faire opgetreden op Elfia Festival, Nederland (2013, 2015, 2017, 2019) en Fantasy Forest Festival, UK (2019), Fantasy Fest Rijswijk (2020). Breng muziek en feeën naar mensen in elk kasteel en dorp over de hele wereld.

Bandleden:
• Salla Rimmi – zang
• Hanna Heinonen – viool
• Niilo Sirola – bouzouki, achtergrondzang
• Tomi Hyttinen – drums en percussie, achtergrondzang
• Mikko Gynther – bas
• Meiju Enho – toetsenbord

Harmony Glen

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 23 oktober 2021
Harmony Glen
https://www.harmonyglen.com/

Op zaterdag 23 oktober zal Harmony Glen een geweldig optreden verzorgen tijdens Fantasy Fest.

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folk band en bestaat al sinds 2005. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Keltische folk, maar regelmatig zijn er ook allerlei andere invloeden uit de hele wereld te horen. Harmony Glen heeft een eigenwijs repetoire (met een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes) en maakt vooral met een uitbundige aanwezigheid op het podium een feestje waar de energie van af spat!

Sinds 2014 heeft de band veel internationale festivals aangedaan, zoals het Skagen Festival in Denemarken, in Duitsland de MPS, Balver Höhle, Bremen Maritim. Daarnaast ook Triskell in Italië, Tall Ships Festival in USA, Maia Folk Festival op de Azoren, en misschien nog wel het meest spectaculair, de finale van de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschappen Ierse traditionele muziek) in Derry, Ierland. Daar was Harmony Glen de eerste Hollandse band ooit die de finale haalde.

Sinds 2005 zijn er 8 albums verschenen, waaronder een live CD/DVD ‘Live at Elfia’, opgenomen tijdens Elfia Arcen in 2017. Een show overladen met razende banjolicks en dreunende doedelzak, fantastische kostuums en een overvloed aan zotte vrolijkheid is een garantie voor dansende voeten en een brede grijns.

 

Hieronder enkele foto’s van bands die reeds bij ons hebben opgetreden