Het is koud buiten, het regent en de feestdagen staan voor de deur. Genoeg redenen om te duiken in een van de beste fantasyboeken van het moment.

 1. Het lot van de Moordernaar – Robin Hobb
  Het lot van de Moordenaar is hét fantasy boek in 2017 waar elke Hobb fan reikhalzend naar uit heeft gekeken. Het boek is de laatste in de serie over Fitz en de Nar en het belooft een waar spektakel stuk te gaan worden. Fitz is meer op dreef dan ooit tevoren nu zijn Bij in gevaar is! Houdt FantasyOnline goed in de gaten, want zodra het boek uit komt hebben wij een recensie en samenvatting van Het lot van de Moordenaar. Wat ons betreft absoluut het nummer 1 fantasy boek van 2017 dat je moet gaan lezen!
 2. The winds of winter – George RR Martin
  Gaat het dit jaar dan toch echt gebeuren? Al jarenlang wacht elke Game of Thrones fan op het nieuwste deel van de serie. Elk jaar vind je dit boek dus ook zo’n beetje in de beste fantasy boeken lijst op elke site. Tot nu toe zijn we ook elk jaar teleurgesteld helaas. Toch lijkt er dit jaar echt schot in de zaak. George RR Martin zei namelijk in een interview dat hij verwachtte dat dit jaar het nieuwe deel uit komt. In het Engels weliswaar, maar we weten zeker dat het boek snel vertaald zal worden naar het Nederlands. Wat ons betreft dus absoluut een boek voor de beste fantasy boeken van 2017 lijst!
 3. Het bebloede land – Richard Schwartz
  Richard Schwartz is een nieuwe naam op Fantasyonline.nl, maar na het één en ander van Schwartz gelezen te hebben is het een kwestie van tijd voordat ook de boeken van de Godenoorlogen op onze website te vinden zijn. De boeken zijn een vervolg op de serie genaamd Het geheim van Askir en betekenen de absolute Europese doorbraak van Richard Schwartz. Het heeft alles wat fantasy in zich zou moeten hebben: Strijd, liefde, mooie werelden en prachtig geschreven boeken. Wat ons betreft een terechte nummer 3 in de beste fantasy boeken van 2017 lijst!
 4. Koning van de Schaduw – Sarah J Maas
  Ik denk dat vooral de jongere fantasy fans ontzettend uitkijken naar deel 4 van de Glazen troon: Koningin van de Schaduw. Deze Young-Adult serie over de huurmoordenaar Celeana is zeer spannend en groeit mee met de lezer. Waar Sarah J Maas begon met het schrijven voor de wat jongere lezers, merk je dat haar boeken steeds volwassener worden. Het 4e deel zal waarschijnlijk weer veel strijd, liefde en humor bevatten. De ideale instrumenten voor een goed Young-Adult fantasy boek. Wij kijken er ontzettend naar uit en daarom staat dit boek op nummer 4 in onze beste fantasy boeken van 2017 lijst!
 5. Het vuur van de draak – Anthony Ryan
  Het vuur van de draak is het eerste deel van een gloednieuwe serie Draconis Memoria geschreven door Anthony Ryan. Degene die Fantasyonline een beetje volgt weet dat wij ontzettend fan zijn van dit relatief nieuwe gezicht als fantasy schrijver. Zijn eerste serie in de Schaduw van de Raaf vonden wij echt fantastisch en daarom kijken wij ook ontzettend uit naar deze nieuwe serie. We verwachten een mooi geschreven verhaal met strijd, draken en een dosis humor. Wat ons betreft een absolute aanrader om te gaan lezen in 2017!

 

Artikel afkomstig van fantasyonline.nl