Handboogschieten- Team Haagsche Schutters

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte

 

Workshop en demo's- Bataille

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

Tijden van de workshops en demonstraties worden later bekend gemaakt.

 

Zwaard & Steen zwaardvechtdemonstraties

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Workshop Jumpstilt lopen

De Jumpstiltscrew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jumpstilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

 

Zombie Madness - Scare Team

Scare team presenteert zich dit keer weer vanuit een andere hoek, of hoeken moet ik zeggen. Durf jij het aan om de uitdaging aan te gaan in ons doolhof? Let wel op! Het is niet zomaar een doolhof, maar een waar madness.

Houd je ogen en oren open, voordat je het weet staat er een zombie voor je neus, of is de gang die je net zag verdwenen en sta je er alleen voor.

Lukt het jou om de uitgang te vinden voordat je opgegeten wordt door onze hongerige zombies?

Entreekosten €2,50

 

 

 

 

Hobby Headquarters Rijswijk

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

Workshop Gasmasker pimpen- Studio Toet & Your Wishes

Je krijgt een gasmasker die je naar eigen voorkeur kunt oppimpen met allerlei materialen. Om te dragen of ter decoratie met of zonder lichtjes erin.

Kosten: € 17.50 per persoon

Duur: 90 minuten

Aanvang: 17.00 uur

Aanmelden voor deze workshop kan via info@yourwishes.eu

 

 

Workshop Keppeltje maken - Studio Toet & Your Wishes

Je eigen keppeltje maken. Je begint met de basis en zodra dat droog is kan je op gaan bouwen met allerlei materialen.

Kosten € 17.50

Duur:90 minuten

Aanvang: 13.30 uur

Aanmelden voor deze workshop kan via info@yourwishes.eu

 

Hieronder enkele voorbeelden:

Demonstratie van het spel Alien the RPG - door CCGwinkel.nl/ RPGwinkel.nl

Niks superhelden, ridders, tovenaars of iets anders met krachten. Bij Weyland Yutani ben je aan genomen om te werken! Je bent een gewone medewerker van the company, die op het verkeerde moment en tijd op de verkeerde plek is. Vecht zonder vaardigheden buiten je werkskills tegen het ultieme kwaad in de ruimte, maar let op, In space, only the DM shall make you scream…

Alien is een co-op survival RPG, waar jij het niet opneemt tegen de Xenomorph, maar louter probeert te overleven tijdens een ongepland event. Heb je de ballen om de vijand te verslaan, probeer je uit de buurt te blijven, wordt je gevraagd om hulp in te bellen van de USCM (US Colonial Marines), of wordt je niks meer dan collateral damage?

 

Speeltijd 1 uur, max 4 spelers per sessie

Schuif gezellig aan voordat ze beginnen met het spel. Is het spel begonnen, dan graag wachten tot de volgende sessie

Demonstratie van het spel Tales from the Loop- CCGwinkel.nl/ RPGwinkel.nl

Storytelling at it’s finest. Een soort Halydron collider heeft een poort geopend naar ergens anders en de wereld om je heen is voorgoed veranderd.

Je speelt kinderen, maar net als elke goede ouder betaamd, zullen ze je niet geloven en kun je dus 0 hulp verwachten van ze. Los met je medespelers mysteries op in een alternatief jaren 80, van grote robots tot tijdcabines in de bossen, tot duplicaten van de speler uit alternatieve dimensies.

Deze game draait meer om een goede interactieve sessie met een puzzel en niet om overleving. Je kunt niet “af” (lees dood), dus er is vrijwel geen druk om te presteren. Ga er lekker bij zitten en laat je meesleuren door Koen, die de mooiste reis naar het fantastische klaar heeft liggen.

Speeltijd 1 uur, Max 4 spelers per sessie

Schuif gezellig aan voordat ze beginnen met het spel. Is het spel begonnen, dan graag wachten tot de volgende sessie

Demonstratie glas graveren- Your Engravings

Bij de kraam van Your Engravings kun je zien hoe glas gegraveerd wordt. Stel gerust vragen

Workshop Model fotografie, omgaan met modellen- door Chris Mahn

Wij, het model en ik, laten je zien hoe met een model om te gaan. Zeker voor lingerie en (bedekt naakt) fotografie is dit een erg belangrijk punt.

Verder gaan we in op het plaatsen van de verlichting en laat ik zien hoe je met minimale middelen een maximaal resultaat kan bereiken. Ook besteden we aandacht aan het contract waarmee ik werk en de verschillende tips die je een model vooraf kan verschaffen.

En natuurlijk krijgen de deelnemers de gelegenheid om foto’s te maken voor hun modellen portfolio.

Tijd Workshops zaterdag en zondag: 14.15-15.15 uur bij de kraam van Chris Mahn

Duur workshop: 1 uur

Maximum deelnemers: 4 personen.

Kosten: € 20,- p.p

 

Inschrijven voor de workshop kan tot 15 oktober:  Je dient je vooraf aan te melden via

fotoshoot@chrismahn.nl. Geef bij de inschrijving aan of je op de zaterdag of zondag komt.

Mini-Sessie: Blessing of Mother Spider- De Lichte wereld

De Grote SpinMoeder weeft het verhaal van het jaar, de draden rijgen aanéén, het verhaal wordt verteld en afgerond. Haar lichaam een lemniscaat met poten, eindeloos rijgend, symbool voor leven-dood-leven. Zij is alwetend, ze kent jouw verhaal. Ze geeft je graag haar zegening, met een woord van wijsheid. Waarmee rondt jouw verhaal van dit jaar af?

Kom bij de priesteressen van De Godin aan de kraam van De Lichte Wereld en ontvang een zegening van de Godin in Haar vorm van Moeder Spin, een spinzichtkaart en een kristal.

€ 2,50