21 mei 2022
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagsche Schutters
Team Haagsche Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte

Docent: Team Haagsche Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Zwaardvechtdemonstraties - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
doorlopend
Workshop Jump Stilt lopen
Jumpstiltscrew
Stand K01

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

 

Docent: Jumpstiltscrew
Locatie: Stand K01
doorlopend
Spookhuis Blindess - Scare Team
Scare Team
Scare Team EscapeRoom

Ook dit keer heeft Scare Team weer een spookhuis staan op Fantasy Fest Rijswijk.

Ontmoet onze opticien, tikkie gestoord, maar gek op mensen. Verdwaal niet in zijn ogen. Durf jij het aan om bij onze gekke opticien langs te komen voor een kijkje in jouw ogen?

Maar pas op! Deze dokter is wel erg gek op ogen. Lukt het jou om het spookhuis te verlaten? Of blijf je voor altijd gevangen in de ogen van de opticien.

Entree 2,50

 

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €2,50
Locatie: Scare Team EscapeRoom
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters
Stand N07 + N08

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

Docent: Hobby Headquarters
Locatie: Stand N07 + N08
doorlopend
Diverse spirituele workshops- Le Sanglier Sauvage
Le Sanglier Sauvage
Stand N09

Bij de kraam van Le Sanglier Sauvage kun je terecht voor de volgende workshops:

– een vingerlabyrint lopen

– kruidenscrub maken

– offer/altaarzakje maken

– kaart trekken

En ze gaat runen trekken voor mensen. Er is ook een winactie, mensen kunnen een retraite winnen in Frankrijk! Er zal informatie zijn over kruiden, druïdisme, rituelen, we gaan er 2 hele bijzondere dagen van maken!

Loop zeker bij de kraam langs en vraag naar de kosten voor de workshops

 

 

Docent: Le Sanglier Sauvage
Locatie: Stand N09
doorlopend
Demo bodypaint- Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Stand D06, D07, E06, E07

Aan de stand van Bepstyle kunt u een schminkstand vinden van PXP professional colors. Bepstyle is wederverkoper van PXP Professional colors en om u te tonen welke machtige creaties u kunt maken met de kwaliteits schmink van PXP zal Jacklyn Suiskens- Ooteman van Bodyart Magic Faces (www.magicfaces.be) een demo bodypaint geven. Jacklyn heeft 34 jaar ervaring in de make-up en schminkwereld en behaalde afgelopen zomer de 7 de plaats tijdens de wereldkampioenschappen bodypaint, plaatste zich daarmee 1ste van Nederland en België en 2 de van Europa.

De eerste 3 uren zijn bestemd voor het publiek, u kunt tijdens die uren een plaats reserveren voor een mooie make- up of facepaint bijpassend bij uw kostuum. Na 13 jaar FIP grimeteam op Elfia, voormalig Fantastyval en El Mundo heeft Jacklyn veel ervaring op het gebied van fantasy make-up.

Een paint rondom de ogen kun u al voor € 8.- krijgen en een full facepaint kost € 15,-. U kunt een plaats reserveren tegen een toeslag van 2 euro! U wilt iets speciaals? Vraag een offerte aan zodat we zeker genoeg tijd kunnen indelen. Maak uw reservatie op info@magicfaces.be

 

Docent: Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Locatie: Stand D06, D07, E06, E07
12:15 - 12:45
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
12:15 - 12:45
Workshop korte verhalen schrijven: hoe doe je dat het beste? - Uitgeverij Zilverspoor
Uitgeverij Zilverspoor
Workshopruimte & Verteltheater

Anaïd Haen en Django Mathijsen zijn de meest bekroonde auteurs van korte verhalen schrijven. Hun prijzenkast puilt uit.

Dus wie anders kunnen het beste de kneepjes van het vak vertellen?

Hoe doe je dat nou, een goed kort verhaal schrijven? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de beste tips?

Ze vertellen het je allemaal. Heb je vragen? Wees vrij om die te stellen.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
12:45 - 13:15
Banjo Sjoerd
Banjo Sjoerd
Friendly Folk Stage

“Banjo” Sjoerd is wellicht het bekendst als frontman van Harmony Glen. Daarnaast is hij 2 jaar lang vaste gast geweest bij het programma ‘Markplaats’ op 3FM en is hij de vaste banjospeler bij Acting The Maggot. In 2021 bracht hij zijn eerste solo album (getiteld “1”) waarmee hij zijn liefde voor de klassieke muziek uit door 13 stukken van Bach te arrangeren voor tenor banjo. Nu komt hij naar de Fantasy Festwaar hij laat zien dat de banjo meer is dan ‘Duelling Banjos’ en ‘Oh Suzanna’.

https://www.facebook.com/banjosjoerd/

Banjo Sjoerd

Docent: Banjo Sjoerd
Locatie: Friendly Folk Stage
13:15 - 14:00
Emian
Emian
Fantasy Fest Stage

EMIAN verzamelt en combineert hun eigen leven samen en muzikale ervaringen: de diepe verbinding met de reis die de Middellandse Zee altijd heeft gekenmerkt en Europese mensen; de vrijheid om te experimenteren en te krijgen. In aanraking komen met nieuwe soorten muzikale en culturele talen; de schoonheid van het ontmoeten van nieuwe mensen en plaatsen; het verlies van
zichzelf in de wereld en de natuur voor wie vaak muziek wordt een voertuig van overdracht.

Emilio A. Cozza: middeleeuwse en Schotse doedelzakken, draailier, nyckelharpa, percussie, viool, fluiten, perzische santur, harpen, zang.
Emilio werd geboren op 26 november 1986 in Salento. Hij speelt traditionele volksmuziek sinds hij een kind was en begon te spelen op de typische salento-tamboerijn. Opgroeiend, ontdekte hij ander soort instrumenten en hij werd er verliefd op: mediterrane en Zuid-Amerikaanse percussie, gitaar en viool. Hij begon in veel ensembles te spelen, waaronder Brigan, een jonge en getalenteerde Keltische band uit Caserta. In 2011 ontmoette hij Anna en samen creëerden ze Emian. Dankzij dat ontdekt Emilio oude instrumenten en begint ze te bestuderen en spelen, zoals de Draailier, de nyckelharpa, de Finse jouhikko enz enz.,

Anna Cefalo: keltische en elektrische harp, percussie, indischharmonium, synth, programmering, zang.
“Als ik groot ben, wil ik dat spelen!”, Zei ze en liet haar vader een harp zien, terwijl zij samen naar een klassiek concert op tv keken. Anna heeft prachtige ideeën sinds ze een kind was. Ze werd geboren op 19 juni 1981 en op 11-jarige leeftijd schrijft ze zich in voor de klas klassieke harp aan het Conservatorium D. Cimarosa in Avellino. Ze zal nooit afstuderen en verlaat de school in
2002 om zich te wijden aan de studie van de keltische harp. Van 3 tot 12 jaar studeert ze klassieke en moderne dans, vanaf 15-jarige leeftijd begint ze live op te treden als zangeres. Zij neemt
deel aan verschillende muzikale projecten en ze experimenteert andere muziekstijlen. In 2004 richtte ze, samen met de muzikant Massimo D’Avanzo, de band Da Anaan  op- duo d’ incanto celtico, project waarin progressieve rock en keltische muziek worden gecombineerd. In 2011 ontmoet Anna Emilio, aanvankelijk een onverwachte liefdezicht dat hen verenigt, zowel in Liefde als in Muziek, tot op de dag van vandaag.

https://emian.bandcamp.com/

Docent: Emian
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:00 - 14:30
Abe de Verteller: De Saga van Ragnar Lodbrok
Abe de Verteller
Workshopruimte & Verteltheater

Als je de serie Vikings hebt gezien dan ken je de Vikingheld Ragnar. Maar wist je dat er een IJslandse saga over hem is geschreven? Nu kom je erachter hoe het zat met zijn twee vrouwen en hoe Aslaug hem wist te versieren. Maar ook over het epische gevecht tussen zijn zoon Ivar en de monsterkoe Sibilja. Natuurlijk vertel ik je ook waarom Ragnar Lodbrok altijd een loden broek aanheeft..

foto: Vincent Wibier

Docent: Abe de Verteller
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
14:45 - 15:15
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
15:15 - 15:45
Kostuumwedstrijd
Fantasy Fest
Fantasy Fest Stage

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan onze kostuumwedstrijd? Dat kan. Op zaterdag 21 mei wordt de kostuumwedstrijd weer gehouden bij Fantasy Fest.

Voorwaarden deelname:

  • Minimale leeftijd 16 jaar. (ben je jonger en wil je deelnemen? Dan dien je begeleid te worden door een volwassene).
  • Je dient aanwezig te zijn bij Fantasy Fest op zaterdag 21 mei tussen 14:30-17:00 uur. (de wedstrijd start rond 15:15 uur)
  • Bij inschrijving dien je een foto mee te sturen van je kostuum en tevens een uitleg over je kostuum en/of personage
  • Je inschrijving is pas definitief zodra je vanuit de organisatie een bevestiging hebt ontvangen.

Inschrijven kan tot 13 mei 2022.

De jury zal twee winnaars bekend maken. De winnaars ontvangen een mooie prijs, samengesteld door o.a. onze standhouders.

 

Meedoen is simpel. Vul het formulier in op https://fantasyfest.nl/kostuumwedstrijd-zaterdag-21-mei/ en meld je aan!

Docent: Fantasy Fest
Locatie: Fantasy Fest Stage
15:15 - 15:45
Workshop Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Workshopruimte & Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
16:15 - 16:45
Gwendolyn Snowdon
Gwendolyn Snowdon
Friendly Folk Stage

Gwendolyn Snowdon, is perhaps best known as lead singer for Celtic Folk band, Finvarra. She launched her solo career with release of first album, Three Strand Braid. Three Strand Braid was inspired by artist’s blended heritage of Dutch, English and Irish, and all three languages are interwoven on the album in traditional folk style. Three Strand Braid was well-received during her 2016 mini-tour, on many festival stages in the Netherlands and Belgium; and she made the long list for Netherlands Fantasy Awards for Best Live Act-2016.

Docent: Gwendolyn Snowdon
Locatie: Friendly Folk Stage
16:45 - 17:15
Abe de Verteller: De heksen van Thessalië
Abe de Verteller
Workshopruimte & Verteltheater

De landstreek Thessalië is berucht om zijn heksen en de jonge Romein Apuleiuis is dodelijk nieuwsgierig om er eentje te ontmoeten. Hij hoort hoe ze van gedaante kunnen veranderen, mensen tot willoze slaven kunnen maken en hoe ze de maan naar beneden kunnen trekken. Als hij hoort van een heks Pamphile die kan vliegen is hij niet meer te houden, koste wat kost moet hij haar heksenkunsten zien!

foto: Vincent Wibier

Docent: Abe de Verteller
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
17:00 - 17:30
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
17:30 - 18:00
Workshop van idee naar papier - Uitgeverij Zilverspoor
Uitgeverij Zilverspoor
Workshopruimte & Verteltheater

Soms heb je een geweldig verhaalidee. Maar wat dan? Hoe breng je dat over naar papier?

Hoe begin je en waar moet je rekening mee houden? Menig idee strandt ergens in het midden, of al eerder.

Met de tips en tricks die je tijdens deze workshop krijgt, houd je het wel vol en krijg je dat idee op papier.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
18:00 - 18:45
Nyntha
Nyntha
Fantasy Fest Stage

Na jaren haar sporen te hebben verdiend stapt folkzangeres Nienke (voormalig Harmony Glen) naar voren om haar eigen band te presenteren: Nyntha.
Met zelfgeschreven verhalen vergaard uit het echte leven en daarbuiten brengt Nyntha je mee naar hogere sferen.
Haar muziek is dromerig en puur, maar ook stevig en vol contrasten. Keltische invloeden zijn te horen in haar stem en het instrumentarium: naast de traditionele pop bezetting betreden ook harpiste en violiste het toneel. Deze folk pop band weet met haar authentieke geluid, een frisse wind te doen waaien.
Nyntha staat klaar om werelden te openen.

https://www.facebook.com/Nyntha/

Docent: Nyntha
Locatie: Fantasy Fest Stage
22 mei 2022
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Demo bodypaint- Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Stand D06, D07, E06, E07

Aan de stand van Bepstyle kunt u een schminkstand vinden van PXP professional colors. Bepstyle is wederverkoper van PXP Professional colors en om u te tonen welke machtige creaties u kunt maken met de kwaliteits schmink van PXP zal Jacklyn Suiskens- Ooteman van Bodyart Magic Faces (www.magicfaces.be) een demo bodypaint geven. Jacklyn heeft 34 jaar ervaring in de make-up en schminkwereld en behaalde afgelopen zomer de 7 de plaats tijdens de wereldkampioenschappen bodypaint, plaatste zich daarmee 1ste van Nederland en België en 2 de van Europa.

De eerste 3 uren zijn bestemd voor het publiek, u kunt tijdens die uren een plaats reserveren voor een mooie make- up of facepaint bijpassend bij uw kostuum. Na 13 jaar FIP grimeteam op Elfia, voormalig Fantastyval en El Mundo heeft Jacklyn veel ervaring op het gebied van fantasy make-up.

Een paint rondom de ogen kun u al voor € 8.- krijgen en een full facepaint kost € 15,-. U kunt een plaats reserveren tegen een toeslag van 2 euro! U wilt iets speciaals? Vraag een offerte aan zodat we zeker genoeg tijd kunnen indelen. Maak uw reservatie op info@magicfaces.be

 

Docent: Bepstyle & Bodyart Magic Faces
Locatie: Stand D06, D07, E06, E07
doorlopend
Diverse spirituele workshops- Le Sanglier Sauvage
Le Sanglier Sauvage
Stand N09

Bij de kraam van Le Sanglier Sauvage kun je terecht voor de volgende workshops:

– een vingerlabyrint lopen

– kruidenscrub maken

– offer/altaarzakje maken

– kaart trekken

En ze gaat runen trekken voor mensen. Er is ook een winactie, mensen kunnen een retraite winnen in Frankrijk! Er zal informatie zijn over kruiden, druïdisme, rituelen, we gaan er 2 hele bijzondere dagen van maken!

Loop zeker bij de kraam langs en vraag naar de kosten voor de workshops

 

 

Docent: Le Sanglier Sauvage
Locatie: Stand N09
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters
Stand N07 + N08

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

Docent: Hobby Headquarters
Locatie: Stand N07 + N08
doorlopend
Spookhuis Blindess - Scare Team
Scare Team
Scare Team EscapeRoom

Ook dit keer heeft Scare Team weer een spookhuis staan op Fantasy Fest Rijswijk.

Ontmoet onze opticien, tikkie gestoord, maar gek op mensen. Verdwaal niet in zijn ogen. Durf jij het aan om bij onze gekke opticien langs te komen voor een kijkje in jouw ogen?

Maar pas op! Deze dokter is wel erg gek op ogen. Lukt het jou om het spookhuis te verlaten? Of blijf je voor altijd gevangen in de ogen van de opticien.

Entree 2,50

 

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €2,50
Locatie: Scare Team EscapeRoom
doorlopend
Workshop Jump Stilt lopen
Jumpstiltscrew
Stand K01

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

 

Docent: Jumpstiltscrew
Locatie: Stand K01
doorlopend
Zwaardvechtdemonstraties - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagsche Schutters
Team Haagsche Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte

Docent: Team Haagsche Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
12:15 - 12:45
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
12:15 - 12:45
Workshop korte verhalen schrijven: hoe doe je dat het beste? - Uitgeverij Zilverspoor
Uitgeverij Zilverspoor
Workshopruimte & Verteltheater

Anaïd Haen en Django Mathijsen zijn de meest bekroonde auteurs van korte verhalen schrijven. Hun prijzenkast puilt uit.

Dus wie anders kunnen het beste de kneepjes van het vak vertellen?

Hoe doe je dat nou, een goed kort verhaal schrijven? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de beste tips?

Ze vertellen het je allemaal. Heb je vragen? Wees vrij om die te stellen.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
12:45 - 13:15
The Flask
The Flask
Friendly Folk Stage

The Flask is een jonge en energieke folkband. De muzikanten vertellen met hun muziek graag verhalen. Van gevoelige ballades tot uptempo tunes, zowel covers als zelfgeschreven nummers. De basis ligt bij de Keltische folkmuziek met voorbeelden als Rapalje en The High Kings. Ook zijn er fantasy invloeden te horen van Faun en ruige piratenverhalen geïnspireerd op Ye Banished Privateers. Met z’n vijven zetten ze met (meerstemmige) zang, gitaar, tin en low whistles, viool, cello, bodhràn en cajon een feest neer waar gedanst, gezongen en gelachen wordt en men zich even in een hele andere wereld waant.

In 2012 begon The Flask als een groep scheikundestudenten (Rudy, Jesse, Anneke) die het leuk vonden om samen muziek te maken. Folkmuziek bleek al gauw een verbindende factor. Na een aantal jaar vooral voor wat vrienden gespeeld te hebben besloten ze, inmiddels aangevuld met Astrid en Annalena, het ruime sop te kiezen. Nu spelen ze regelmatig op festivals en partijen.

Tot nu toe heeft The Flask onder andere bij de Midwinter Fair (Archeon), Fantasy Fest 2019 (Rijswijk) en Rapalje Zomerfolk (Groningen) gespeeld.

https://www.theflask.nl/
www.friendlyfolkrecords.org

 

Docent: The Flask
Locatie: Friendly Folk Stage
13:30 - 14:15
O'llainnis
O'llainnis
Fantasy Fest Stage
O’llainnis; rauwe Ierse folk uit Nederland! De betere party folk, maar ook de bekende ballades en meezingers als Whiskey in the Jar en The Wild Rover. Toegankelijke muziek met een lekker rauw randje, enorm veel energie en humor. O’llainnis is zwoele tin whistles, rammelende mandolines en een solide rockband. Stilzitten is in elk geval geen optie!
 
Grote en kleine podia zette O’llainnis al compleet ondersteboven met een opzwepende mix van traditionele Ierse en Schotse muziek. Geschikt voor jong en oud, maar zeer zeker voor de jongeren van hart. Dus pak je goeie zin in bij je stralende persoonlijkheid en bereid je voor op een feestje om je nooit te herinneren! Het O’llainnis gezelschap heeft elkaar gevonden tijdens een backstageparty van een bekende Schotse muziekproductie, en dat is te horen!
 
Bekijk hier de promovideo:
 
O’llainnis bestaat uit:
Anke: Tin whistler, begenadigd zangeres
Chris: Frontman, multi-instrumentalist, verteller
Jelle: Heerser van de lage tonen, rauwe vocalen
Robin: Professioneel gitarist en flessenhalskunstenaar *hik*
Robin: Slaat beroepsmatig op dingen. Dingen als trommels, bekkens, basgitaristen
 
Alle leden van O’llainnis hebben jarenlang gestudeerd en getraind om deze bij tijd en wijlen gevaarlijke show voor u tot stand te brengen. Wij adviseren u dit vooral niet thuis te proberen. Risico’s omvatten lichte dronkenschap, droge en pijnlijke keel, en verlies van grote sommen geld in drinkgelegenheden.
Cheers 🍻
Docent: O'llainnis
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:15 - 14:45
Workshop Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Workshopruimte & Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
14:45 - 15:15
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
15:15 - 16:00
Sunfire
Sunfire
Fantasy Fest Stage

Het Oude Westen. Heet, droog en een ware puinhoop. Vrouwen en mannen hadden echte moed nodig om de ontberingen van het nieuw geclaimde land te overleven. Een tijd van gevreesde bandieten, roofzuchtige veehouders, heroïsche sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. Met andere woorden, een tijd die sterk geromantiseerd is. De verhalen die dicht bij de waarheid lagen, hadden niet altijd een happy end.

De troubadours van Sunfire schrijven verhalen over deze moeilijke tijden en doen er alles aan om het publiek te vermaken met ruige en dansbare Alternative Western Folk. Sunfire combineert vakkundig meerdere genres zoals folk, americana, roots, rock en bluegrass om een ​​origineel en nichegeluid te creëren. Als je ze eenmaal hoort en ziet optreden, kan je niet anders dan verliefd worden. Verwacht rauwe zang, meeslepende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber.

www.sunfire-music.com

Videoclip
Facebook
Instagram

Docent: Sunfire
Locatie: Fantasy Fest Stage
16:15 - 16:45
Jyoti Verhoeff
Jyoti Verhoeff
Friendly Folk Stage

De muziek van Jyoti Verhoeff is zowel intrigerend als betoverend, bijna filmisch van aard – met zijn vele lagen, eindeloze hoeveelheid subtiliteiten en organische structuren. Klanken die balanceren op de rand van het onbekende, waar niets voorspelbaar is, maar toch alles herkenbaar is. Donkere, dromerige en neoklassieke klanken lokken je de diepte in en verwelkomen je in het fantasieland van de kunstenaar. Sinds de release van haar debuut-EP Phoenix (2012) was Jyoti sterk aanwezig, de debuutshow in de Melkweg, Amsterdam, was uitverkocht en bereikte de finale van de voltooiing van de Grote Prijs van Nederland (2013). Met de release van haar album Riven – Full Moon, Dark Moon, (2014) had de artieste haar plek gevonden in zowel de alternatieve rock- als de progressieve folk-genre. Er waren veel prestaties rond de release van dit album, waaronder een tour met folk-iconen FAUN, de uitverkochte Paradiso (Amsterdam), en een audiëntie bij astronaut André Kuipers die het eerste exemplaar van Riven-Full Moon, Dark Moon ontving. Jyoti’s derde album Bare (2016) werd ook met enthousiasme ontvangen en uitverkochte zalen in heel Europa. Haar muziek was te zien in de bijzondere prijswinnende film “De nieuwe Wildernis-In dialoog met de Natuur”. Touches – ‘I speak with my mouth shut’ preview werd uitgebracht in een reeks van zes singles, één per maand maart-augustus. Het hele album wereldwijd uitgebracht in zowel fysiek als digitaal formaat, september/2018, via Friendly Folk Records. In 2021 werd Jyoti getekend door OOB Records voor de release van haar vijfde studioalbum, dat meer in het Progressive dark ambient genre valt, ‘The Sky of You’.

Docent: Jyoti Verhoeff
Locatie: Friendly Folk Stage
16:45 - 17:15
Workshop van idee naar papier - Uitgeverij Zilverspoor
Uitgeverij Zilverspoor
Workshopruimte & Verteltheater

Soms heb je een geweldig verhaalidee. Maar wat dan? Hoe breng je dat over naar papier?

Hoe begin je en waar moet je rekening mee houden? Menig idee strandt ergens in het midden, of al eerder.

Met de tips en tricks die je tijdens deze workshop krijgt, houd je het wel vol en krijg je dat idee op papier.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor
Kosten: gratis
Locatie: Workshopruimte & Verteltheater
17:00 - 17:30
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
18:00 - 18:45
Varend Volk
Varend Volk
Fantasy Fest Stage

Varend Volk
Neem plaats bij het vuur, grijp een fles whiskey en ontsnap met Varend Volk voor even aan de hectiek van het leven. Elf muzikanten, met leden van Plunder, Pyrolysis en The Royal Spuds, hebben de handen ineengeslagen. Samen bestormen ze het podium, met akoestische instrumenten in de aanslag. Ze zijn erop gebrand om het publiek en elkaar mee te slepen in één grote muzikale trip. Vlugge Ierse tunes, zee shanties, ballades, en andere stijlen met invloeden van folkmuziek over de hele wereld, komen voorbij. In een opzwepende show word je even meegenomen uit je dagelijkse sleur. De liedjes over de mooie en minder mooie momenten in het leven laten zien dat je er niet alleen voor staat en zorgen ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten samen ervaren hoeveel energie er vrijkomt als gelijkgestemden samenkomen. Kortom: Vernieuwende folkmuziek, maar met het vertrouwde gevoel en de krachtige werking van de traditionele folk.

http://www.varendvolk.nl/
——————————–

Video’s:
– Varend Volk – This Night We Spend Ashore: https://www.youtube.com/watch?v=4o5cGTnP4OY
– Varend Volk – Thank the Devil @ Castlefest 2019: https://www.youtube.com/watch?v=GI9DnbZYC1I
– Varend Volk – Brothers @ Castlefest Caravan Sessions 2019: https://www.youtube.com/watch?v=Uf1tK69GSo4

Facebook: https://www.facebook.com/varendvolk
Instagram: https://www.instagram.com/varend_volk/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7avRVixkiSFBdOpu9WoJti?si=doer16RrTyegdlwZGUko3A

Docent: Varend Volk
Locatie: Fantasy Fest Stage