Workshopruimte en verhalenvertellers (inflatable)

Bij Fantasy Fest vindt je naast het kleine podium (Friendly Folk Stage) de inflatable workshopruimte. Hier worden per dag diverse workshops gegeven en tevens komen hier ook de verhalen vertellers.

Hieronder tref je een overzicht aan van de workshops en verhalenvertellers.

 

Zaterdag 23 oktoberWorkshop en verhalen vertellerTijd 
Lezing: Geschiedenis van de fantastische Verhalen- Uitgeverij ZilverspoorDocent: Peter van Roermund

Sinds oudsher vertelt men verhalen om zichzelf, de wereld en het buitengewone te leren begrijpen. De diverse genres van het fantastische in boeken, comics, films en andere kunstvormen komen voort uit bronnen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan. Door overlevering zijn ze doorgegeven en gegroeid tot verhalen en personages die we nu kennen. In een korte reis door de eeuwen vertelt Peter van Roermund over het DNA van de verhalen.

12:15 - 12:45 uur
Abe de VertellerVerhaal: Indravati en de zeven Chureyl. Een licht opwindend Indiaas sprookje over een jongen die ontvoerd wordt door zeven bovennatuurlijke wezens14:15 - 14:45 uur
Lezing de Ship Psychology Methode- Chris ChelserIn ca. 30 minuten vertel ik hoe je op ludieke wijze je fantasie gericht kan gebruiken om te begrijpen waar mentale hobbels als uitstelgedrag of doemdenken vandaan komen - en hoe je met gericht dagdromen daar iets aan kan doen. En dat alles aangekleed en vertelt in een piratensfeer. De interactie blijft beperkt tot mensen vragen stellen of ze uitnodigen om zich iets voor te stellen. Ze hoeven dus niet te lopen, etc. Inhoudelijk is de workshop gebaseerd op de Ship Psychology Methode, wat ik doe naast mijn boeken (www.ship-psychology.com). De site is Engels, maar de workshop geef ik in het Nederlands. Deelname is gratis. 15:15 - 15:45 uur
Abe de VertellerVerhaal: De Spokerijen van Glam. De middeleeuwse IJslandse saga over een wederkerende dode, die terugkomst naar zijn boerenhofstede om daar de mensen te terroriseren.

16:45 - 17.15 uur
Workshop Bestaat inspiratie?- Uitgeverij ZilverspoorDocenten: Anaïd Haen en Django Mathijsen

Een van de meest gestelde vragen aan auteurs is: 'Waar haal je je inspiratie vandaan?'
In deze workshop vertellen Django en Anaïd wat inspiratie is, waar zij hun ideeën vandaan halen en hoe ze die omzetten in verhalen. Samen met de deelnemers doen ze oefeningen die tot doel hebben ideeën te genereren, zodat je aan het eind van de workshop weet waar inspiratie vandaan komt.
17:30 - 18:00 uur

 

Zondag 24 oktoberWorkshop en verhalen vertellerTijd 
Workshop: Personages & Acteren- Uitgeverij ZilverspoorDocent: Peter van Roermund

Elke auteur is in wezen ook een acteur. Om het gedrag van de personages te begrijpen is het belangrijk om inzicht te hebben in hoe dramatische handelingen worden opgebouwd. Door zelf een scene te spelen, biedt het de auteur mogelijkheden om momenten met meer detail te beschrijven. Geloofwaardigheid en ontwikkeling van dramatische (interne) handelingen zijn daarbij belangrijke doelen. In deze workshop maak je kennis met een aantal spel elementaires die in elk boek terug te vinden zijn.
12:15 - 12:45 uur
Koning Michaelis van LagerlandVertelt het verhaal: De Ontmoeting

We gaan helemaal terug in de tijd, toen Koning Michaelis voor het eerste kennismaakte met prinses Hillegonde. Waarom kwamen ze elkaar eigenlijk tegen en wat gebeurde er toen ? Gooiden straatschuimers geen roet in het eten ? Kom luisteren en maak kennis met de prinses !
14:15 - 14:45 uur
16:45 - 17:15 uur
Presentatie boek Ellowyns toren- Cathinca van SprundelCathinca verteld in het kort over haar nieuwe boek Ellowyns Toren. Waar gaat het verhaal over, hoe is ze bij dit verhaal gekomen? Ze zal een stuk voorlezen uit het boek en natuurlijk kun je haar vragen stellen 15:00 - 15:30 uur
Koning Michaelis van LagerlandVertelt het verhaal: De Overtocht!

Is er dan toch iets misgegaan bij de ontmoeting ? Koning Michaelis vaart namelijk zonder prinses in een veergaljoen naar Brittonnië. Of is hij op een geheime missie en mag niemand ervan weten ? Als het hem tenminste lukt de overkant te bereiken. Kom luisteren en pas op dat je niet nat wordt!
16:45 - 17:15 uur
Workshop: Actief schrijven met zintuigen en gevoel- Uitgeverij ZilverspoorDocent: Cocky van Dijk

Een van de lastigste dingen in het schrijven is: hoe laat je de personages goed overkomen? Hoe vertaal je hun gevoel en hun zintuiglijke waarnemingen naar de lezer? Hoe laat je de lezer de tekst meer beleven? Heel vaak wordt juist het gevoel en de zintuigen overgeslagen, maar het geeft juist dat beetje extra aan de tekst. Cocky laat zien hoe je dat doet in een actieve workshop waarin je lekker mee kunt doen.
17:30 - 18:00 uur