Inmiddels zijn wij behoorlijk ver met het entertainmentprogramma voor Fantasy Fest. Hieronder treft u de tijden aan van de optredens e.d. die al vast zijn gelegd. Binnenkort wordt dit aangevuld met demonstraties en workshops die te volgen zijn. Wilt u meer informatie weten over de band/entertainment? Klik op de afbeelding en u ziet de biografie.

Houdt deze pagina dus goed in de gaten.

ZaterdagTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
The Flask12.15-13.00 uur
Abe de Verteller13.00-13.30 uur/ 17.00-17.30
Bataille13.00-13.30 uur/ 14.45-15.15 uur/ 17.00-17.30 uur
Rapalje13.30-14.15 uur/ 18.00-18.45 uur
Imbue15.45-16.30 uur
ZondagTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
Bataille12.45-13.15 uur/ 14.30-15.00 uur/ 17.15-17.45 uur
Vic Anselmo13.15-14.15 uur
Plunder15.00-15.45 uur
The Dolmen17.45-18.45 uur

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren ’90 tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten.

Ik vertel mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. In totaal heb ik meer dan 350 verhalen in mijn repertoire. Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen en met vuur en vlam!

 

Foto is gemaakt door Kees Stravers

 

Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt showstechnische demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variërend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.

Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!

Waar en wanneer?

 

De wereld staat op het punt de oude Middeleeuwse muziek achter zich te laten en de Renaissance te verwelkomen. Hier vinden we Imbue, op de rand van een nieuwe wereld, spelen zij laat Middeleeuwse volksliederen en ook hoffelijke composities uit de Renaissance. Imbue probeert haar muziek zo in te kleuren dat de speelsheid van folk en de schoonheid van oude muziek naadloos samenkomen. De frivole blokfluit en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter, terwijl de melancholische viola da gamba en dragende stem mystieke ballades brengen. Een inspirerende combinatie tussen ruwe, dansbare deuntjes en gepolijste en heldere harmonieën.

Movie Madness Spookhuis- Scare Team

Scare team

Wij zijn een klein team met voorliefde voor horror. Omdat wij niet beperkt willen zijn tot 1 locatie vind je ons door het hele land, zo ook op Fantasy Fest. Wij zullen rondlopen om je de stuipen op het lijf te jagen.

Wij hebben een klein spookhuis met acteurs. Uiteraard is er dan mogelijkheid om op de foto te gaan met de acteurs.

Movie Madness- Spookhuis

Waan in je de wereld van de horrorfilms, een wereld waarin je nog niet eerder zowel Jason, Freddy als Chucky tegengekomen bent. Laat je angst naar boven komen door diverse bekenden filmhelden. Red jij de uitgang?

Entree: 2,- bij ingang spookhuis.

 

Scare team

Plunder heet je welkom in haar haven; trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Persfoto Plunder

Persfoto Plunder

Rapalje

Celtic Folk Night

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.

Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.

Rapalje speelt vanavond in jouw favoriete herberg tijdens de Celtic Folk Night. Je wordt welkom geheten door je vrienden, de bierkruiken zijn gevuld en de whiskyfles staat op tafel. Je hoort bij de ruige mannen en schone deernes die thuis horen in de Schotse Hooglanden.

Wanneer: zaterdag 9 maart 2019
Tijd: 2 x optreden van 45 minuten, de speeltijden volgt zo snel mogelijk
Waar: Grote podium

 

The Dolmen afkomstig uit het Zuid Engelse Dorset heeft als missie de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

 

Eigen songs met een stevige rock sound met pompende drum en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. Hun rauwe tribal sound is kenmerkend voor hun stijl en met ieder nieuw album wordt het duidelijker voor het publiek dat ze te maken hebben met een originele band die zijn eigen regels bepaald en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure bijna organische opbouw van de sets. De live performance kenmerkt zich door een grote gedrevenheid en veel afwisseling. De band geeft zich volledig met een ongenadige podium energie, waardoor de optredens uitlopen tot uitbundige feesten. Dit jaar is heet Wytches & Cunningfolk album uitgekomen, een album die de artistieke lijn van het laatst uitgekomen album Nuada voortzet en uitbreidt naar een volgend niveau, meer gypsy, meer rock, maar nog steeds de eigen unieke stijl van The Dolmen. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer hun stempel op de muziekwereld in Europa drukken..

 

The Dolmen zijn;

 

Taloch Jameson – Akoestische gitaar & zang
Josh Elliot – Electrische gitaar en zang
Kayleigh Marchant – Basgitaar en zang
Chris Harris – Drums en zang
Anja Novotny – Fluit

Sebastiaan Hidding -viool

The Dolmen zal optreden op zondag 10 maart 2019

The Flask is een vijf leden tellende folkgroep uit Delft, met een voorliefde voor Ierse en Schotse traditionele muziek. Hun passie voor Celtic Folk-muziek inspireerde deze getalenteerde jonge artiesten om ook enkele van hun eigen nummers te maken. Hun repertoire varieert van gevoelige ballads tot opbeurende melodieën die je op de been zullen krijgen om eens mal te dansen. Momenteel werkt The Flask aan het originele materiaal met plannen om hun eerste EP (Winter / 2018)  uit te brengen via Friendly Folk Records. Verschillende leden van de band zijn Delftse universiteitsstudenten, die muziek combineren met studies.

Hoewel deze getalenteerde groep studenten in hun geboorteplaats Delft al een paar jaar bekend is, bereikten ze in 2016 de folkfestivalscene met een optreden op Archeon Midwinter Fair. Hun energie en zuiver Keltisch geluid bleef niet onopgemerkt. Binnen een paar maanden trad de band op bij Musicon en won een band battle competition bij Musicon, (Den Haag, NL)

Op zaterdag 9 maart zal The Flask optreden

Vic Anselmo is een in Letland geboren zangeres en songwriter en woont in Bochum,

Duitsland

Haar prachtige stem en begaafde songwritingvaardigheden hebben van Vic een opmerkelijke alternatieve artieste gemaakt. Haar sensuele liedjes weerspiegelen de dynamiek van haar emoties. Vic is een indrukwekkende performer en een charismatische presentie op het podium. Ze is de eerste Letse alternatieve vrouwelijke artiest die bekend werd buiten de Baltische staten.

Vic’s fascinatie voor muziek begon al op zeer jonge leeftijd. Ze begon met traditionele piano- en vocale lessen, maar begon op haar tiende met het schrijven van haar eigen liedjes. Haar debuutalbum, “Trapped In A Dream” (2008), werd gekozen als nieuwkomer van de maand in Orkus! Tijdschrift. Vic’s tweede album, “In My Fragile …” (2011), bracht haar nog meer erkenning en kreeg een enthousiaste reacties van zowel fans als muziekcritici.

Vic was ook betrokken bij verschillende interessante samenwerkingsverbanden met onder andere Mick Moss (Antimatter), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) en Duncan Patterson (ex-Anathema).
In 2013 begon Vic Anselmo aan haar derde release. In tegenstelling tot haar eerste twee albums benaderde Vic, en de befaamde Nederlandse producer Joost van den Broek, de opname van “Who Disturbs The Water” op een meer intieme manier. De piano en de zangpartijen waren allemaal klaar voor gebruik. Subtiele extra elementen zoals strijkers en percussie werden achteraf opgenomen. Het nieuwe album heeft een warmte die kan worden toegeschreven aan deze opname-instellingen.

Vic legt uit: “Het hele opname- en arrangeerproces was heel speciaal. Het was Joost’s idee om me live op te nemen en het stelde mij in staat om mijn nummers op zo’n mooie en organische manier te presenteren. ”
De liedjes op het nieuwe album van Vic gaan over water als een symbool van transformatie, aanpassing, kracht en helderheid. Het album is opgedragen aan haar overleden vader, een Letse zeeman die stierf tijdens het schrijven van “Who Disturbs The Water”

Na het leiden van een succesvolle crowdfundingcampagne werd het album “Who Disturbs The Water” uitgebracht op 2 oktober 2015.

Op 25 april 2016 werd de nieuwe EP “Backyard Novelties” uitgebracht. Het record is een verzameling Vic’s oudere nummers in nieuwe akoestische versies, evenals een coverversie van Kate Bush’s “Mother Stands for Comfort” als een bonusnummer. De EP werd geproduceerd door Gijs Coolen.

Momenteel werkt Vic aan het produceren van nieuwe nummers voor het volgende album, samen met Gijs Coolen, wat een volledig gearrangeerd conceptueel album zal worden. Het zal vooral worden gewijd aan het onderwerp sociaal netwerk en moderne sociale stereotypen, en hoe ze tegenwoordig een ieder van ons beïnvloeden.
Tijdens live-optredens zingt en begeleid Vic zichzelf op piano als zowel een solo-akoestische act als een vijfkoppige band.

Management:   vicanselmomusic@gmail.com / www.vicanselmo.com

Festivals en Tours

 • 2008 Trapped In a Dream European Tour
 • 2009 Wave-Gotik-Treffen (DE)
 • 2009 Castle Party (PL)
 • 2010 Waregem Gothic Festival (BE)
 • 2010 Dark Mills (London, UK)
 • February 2011 – Tour met Deine Lakaien In My Fragile European Tour
 • August/September 2011 – Tour in China met To Die For
 • 2012 Gothic & Fantasy Fair (Rijswijk, NL)
 • 2012/2013/2014 Castlefest (NL)
 • March/April 2013 tour met Antimatter
 • January/February 2014 – Latin America Tour met The Sirens
 • November 2015 – German Tour met Samsas Traum
 • FemMe Festival 2016 – (Eindhoven,NL)
 • April / August Tour 2017
 • Gothic & Fantasy Beurs 2017 

Vic Anselmo zal optreden op zondag 10 maart 2019

Sinds 2003 worden bij Zwaard & Steen Europese middeleeuwse krijgskunsten beoefend met het Europese langzwaard. Nu is Zwaard & Steen uitgegroeid tot een school die plek biedt aan meer dan 120 leerlingen, verspreid over Nieuwegein en Rotterdam. Onze basis hiervoor zijn manuscripten uit de 14e en 15e eeuw, die horen bij de Duitse traditie van meester Johannes Liechtenauer en zijn leerlingen. Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen.