Wij hopen dat per 1 september festivals weer mogen plaatsvinden. Wij zijn daarom druk bezig met alle voorbereidingen om een mooi entertainmentprogramma voor jullie neer te zetten voor Fantasy Fest op 24 & 25 oktober 2020.

Begin mei zullen wij de eerste band bekend maken. Hou daarom goed deze pagina en onze social media in de gaten.

Abe de verteller- zondag 25 oktober

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren ’90 tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten.

Ik vertel mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. In totaal heb ik meer dan 350 verhalen in mijn repertoire. Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen en met vuur en vlam!

 

Foto is gemaakt door Kees Stravers

 

Cathinca van Sprundel

Friendly Folk Stage- zaterdag 24 oktober
Cathinca van Sprundel
http://www.cathincavansprundel.nl/

Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. Daarbij begeleidt ze zichzelf op de harp. Tijdens haar optreden trakteert ze het publiek op filmmuziek, zachte liefdesliedjes en melancholische Ierse songs.

Cathinca beklom vele podia met een Ierse band, totdat ze zich enkele jaren terug stortte op het schrijven. En met resultaat: De vrouwe van Myrdin (2018) en De held van Anwyn (2019) staan in de boekenkasten van vele fantasyliefhebbers. Sinds vorig jaar lonkt de muziek weer en geeft ze intieme optredens op festivals (Wintercastlefest, Midwinterfair, Historisch Zoetermeer), boekpresentaties en bruiloften.

Greenrose Faire

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 24 oktober
http://greenrosefaire.com/

Greenrose Faire speelt meeslepende Keltische folkrock met headbobbing, teen-tapping rock feel. Het Finse sextet vermengt mandolines en viool met rockdrums en bas en symfonische synths en benadrukt de meeslepende houding met de enigszins onheilspellende boventoon van Finse melancholie. Greenrose Faire klinkt levendig en modern, maar trekt nog steeds aan de nostalgische snaren van lang vervlogen tijden. De band heeft veel plezier op het podium en heeft overal gespeeld, van hoekpubs tot concertzalen en van intieme bruiloften tot internationale festivals. Ze organiseren ook een jaarlijks tweedaags eigen middeleeuws volksfestival in Tampere.

Het debuutalbum van de band “Neverending Journey” werd uitgebracht in 2011, gevolgd door “My Home Is Where My Heart Is” (2013) en “Feed the Flames” in 2015. Wat is een betere manier om tien jaar succes te vieren dan een compilatiealbum uit te brengen met de favoriete nummers van de artiest van hun vorige drie albums. ‘Decade of Songs and Stories’ (2017) werd uitgebracht door Friendly Folk Records en bevat een nieuwe single, ‘Cold Winds Are Rising’. Hun langverwachte vierde album, “Riders In The Night”, uitgebracht op 1 juni 2018, werd voorafgegaan door de single ‘Never Walk Alone’ van april / 2018 via Friendly Folk Records. (Naast hun gevestigde decennium aan tours door Scandinavië en Estland, heeft Greenrose Faire opgetreden op Elfia Festival, Nederland (2013, 2015, 2017, 2019) en Fantasy Forest Festival, UK (2019), Fantasy Fest Rijswijk (2020). Breng muziek en feeën naar mensen in elk kasteel en dorp over de hele wereld.

Bandleden:
• Salla Rimmi – zang
• Hanna Heinonen – viool
• Niilo Sirola – bouzouki, achtergrondzang
• Tomi Hyttinen – drums en percussie, achtergrondzang
• Mikko Gynther – bas
• Meiju Enho – toetsenbord

Harmony Glen

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 24 oktober
Harmony Glen
https://www.harmonyglen.com/

Op zaterdag 24 oktober zal Harmony Glen een geweldig optreden verzorgen tijdens Fantasy Fest.

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folk band en bestaat al sinds 2005. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Keltische folk, maar regelmatig zijn er ook allerlei andere invloeden uit de hele wereld te horen. Harmony Glen heeft een eigenwijs repetoire (met een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes) en maakt vooral met een uitbundige aanwezigheid op het podium een feestje waar de energie van af spat!

Sinds 2014 heeft de band veel internationale festivals aangedaan, zoals het Skagen Festival in Denemarken, in Duitsland de MPS, Balver Höhle, Bremen Maritim. Daarnaast ook Triskell in Italië, Tall Ships Festival in USA, Maia Folk Festival op de Azoren, en misschien nog wel het meest spectaculair, de finale van de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschappen Ierse traditionele muziek) in Derry, Ierland. Daar was Harmony Glen de eerste Hollandse band ooit die de finale haalde.

Sinds 2005 zijn er 8 albums verschenen, waaronder een live CD/DVD ‘Live at Elfia’, opgenomen tijdens Elfia Arcen in 2017. Een show overladen met razende banjolicks en dreunende doedelzak, fantastische kostuums en een overvloed aan zotte vrolijkheid is een garantie voor dansende voeten en een brede grijns.

The Royal Spuds

Fantasy Fest Stage- Zondag 25 oktober
The Royal Spuds
http://theroyalspuds.com/

Een beetje punk, een vleugje goeie oude rockmuziek en heel veel folkdeuntjes is wat The Royal Spuds “een feest in stijl” noemen!

Vanaf de start in 2012 zijn The Royal Spuds al bezig met het ontwikkelen van hun eigen muziekstijl. Dit resulteerde in 2 volledige albums en 2 EP’s. Met de release van de debuut-EP “Start Your Engines!” introduceerde de band hun recept voor “Spudrock”. In de jaren daarna werd deze EP opgevolgd door de studioalbums “Wanted Drunk’ n ’Alive” en “It’s a Fecking Freakshow”.

Vlak voor de jaarwisseling in 2018 brachten The Royal Spuds hun nieuwste EP uit, ‘Unforgotten Lore’. Deze release werd gevolgd door “The Unforgotten Tour” met shows in kleine en grote zalen. Onvergetelijk was de show in de Melkweg in Amsterdam, waar de band liet zien dat ze weten hoe ze een zaal moeten vullen en een episch ‘Spudrock’-feestje kunnen geven.

“Unforgotten Lore” is een nieuw hoofdstuk in de evolutie van deze Zuid-Hollandse band, maar het zal zeker niet het laatste zijn. Of het nu studio, festival of concertlocatie is, deze gasten voelen zich overal thuis. Dus, als je een feestje wilt, dan weet je waar je moet zijn!