Momenteel zijn wij druk bezig met het entertainmentprogramma van Fantasy Fest. Zodra er artiesten bekend zijn zullen wij deze vermelden op onze website.

Houdt deze pagina dus goed in de gaten.

Zaterdag 26 oktober zal Gwendolyn Snowdon op ons podium verschijnen.

Gwendolyn Snowdon is van Iers en Engels van haar moeder’s kant en Nederlands van haar vader’s kant. Vaak hebben mensen van een
gemixte afkomst moeite met het bepalen van hun culturele identiteit: waar hoor ik nou bij?
Het is dit dilemma dat vorm gaf aan haar solo debuut: Three Strand Braid. Op dit album verweeft ze een evenredig aantal
Iers, Engels en Nederlandse folkliedjes, zowel traditioneel als hedendaags. Gwendolyn begon haar folk carrière als zangeres en
bouzouki speelster bij de inmiddels opgeheven folkband The Dutch Lemmings en de nog steeds bestaande Celtic Fusion folkgroep Finvarra.
Hoewel haar solo project begon als een ‘ernaast dingetje’ heeft het intussen een centrale rol aangenomen in haar leven.

Gwendolyn rekent de Ierse Bouzouki, gitaar en Indiaas Harmonium to haar instrumentarium maar beschouwt haar stem als haar hoofdinstrument.
Het was haar liefde voor zingen die haar het eerst de wondere folkwereld in lokte.
Waren het in haar tienerjaren vooral Tori Amos en Kate Bush die haar cd speler domineerden, ondertussen rekent ze artiesten en bands als
Laïs, Steeleye Span, Pentangle, Loreena McKennitt, Sandy Denny, Cara Dillon en Jethro Tull als haar invloeden.

 

Foto gemaakt door Wen Versteeg fotografie

Harmony Glen

Op zondag 27 oktober zal Harmony Glen een geweldig optreden verzorgen tijdens Fantasy Fest.

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folk band en bestaat al sinds 2005. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Keltische folk, maar regelmatig zijn er ook allerlei andere invloeden uit de hele wereld te horen. Harmony Glen heeft een eigenwijs repetoire (met een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes) en maakt vooral met een uitbundige aanwezigheid op het podium een feestje waar de energie van af spat!

Sinds 2014 heeft de band veel internationale festivals aangedaan, zoals het Skagen Festival in Denemarken, in Duitsland de MPS, Balver Höhle, Bremen Maritim. Daarnaast ook Triskell in Italië, Tall Ships Festival in USA, Maia Folk Festival op de Azoren, en misschien nog wel het meest spectaculair, de finale van de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschappen Ierse traditionele muziek) in Derry, Ierland. Daar was Harmony Glen de eerste Hollandse band ooit die de finale haalde.

Sinds 2005 zijn er 8 albums verschenen, waaronder een live CD/DVD ‘Live at Elfia’, opgenomen tijdens Elfia Arcen in 2017. Een show overladen met razende banjolicks en dreunende doedelzak, fantastische kostuums en een overvloed aan zotte vrolijkheid is een garantie voor dansende voeten en een brede grijns.

Op zaterdag 26 oktober verwelkomen wij The Pyrates!

The Pyrates zijn een bekroonde zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen merk van elektrische folkrockmuziek met piratenthema hebben opgelegd aan medepiraten en ongelukkige landrotten. Niet alleen in hun eigen land, maar tegenover de zeeën zelf. Deze degelijke barbaarse balladeurs die hun geboorteland Engeland hebben verlaten, varen nu van de oevers van Nederland naar vele rumoerige havens over de hele wereld. Gewapend met gitaar, bas, drums en viool spelen deze heren in volledig piratenkostuum en zingen ze alle liedjes op de kade van ARRRR!

Pyrates! hebben ontelbare bekende volksdeuntjes ingewonnen bij zeevaarders van vervlogen tijden, waaronder liederen van de zee, schunnige ballads, vrolijke jigs, Ierse deuntjes, zeemansliederen, drinkliedjes en volksliedjes van Arr’cappella die ervoor zorgen dat je niet stil kunt zitten en in een mum van tijd meezingt

Pyrates! hebben in de loop der jaren optredens gehad op talloze festivals en maakten naam op festivals in heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ze hebben meer dan vierhonderd shows in 10 verschillende landen over de hele wereld uitgevoerd!

 

Pyrates

Pyrates zijn zaterdag 26 oktober te gast bij Fantasy Fest.