Fantasy Fest is een zeer breed en gevarieerd festival.

Er komen diverse genres aan bod bij Fantasy Fest. Hieronder een opsomming van de genres die je o.a. kan verwachten:

 

Fantasy & Cosplay:

Op Fantasy Fest mag je zijn wie je bent en het mooiste wat je kunt zijn is jezelf… of juist even niet? Jij mag het zelf bepalen. Jij speelt hier de hoofdrol en elk personage is welkom, fictief of niet. Wie zou jij willen zijn? Wij zijn benieuwd naar de spiegeling van jouw favoriete karakter uit jouw favoriete film of serie. Blader door de comics, de fantasy boeken, luister naar de verhalen en speel  elke rol die je zou willen vervullen. Laat jezelf zien in je favoriete kostuum en beleef je karakter op Fantasy Fest.

 

Gothic, Steampunk & Victorian style

We nemen je mee naar een wereld waarin alles nét even een iets ruiger randje heeft…  namelijk de wereld waarin de Gothic, Victorian en Steampunk stijlen samen vloeien.. reis je met ons mee? Steampunk is een fantasystroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction (b.v. Jules Verne) en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw). In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen. De mooie klederdracht herinnert aan de Victoriaanse jurken en kostuums, welke zijn opgesmukt met fictieve wapens, stoomkracht machinerie, klokjes, radars, kettinkjes en goggles. Ook hoeden worden versierd met wijzertjes en radartjes. Uurwerken en tandwieltjes staan centraal binnen de Steampunk. Verras jij ons met jouw te gekke steampunk creatie?

 

Anime, Manga & Comics

Toch liever even terug naar een geanimeerde wereld in beeld of geschrift? Dan ben je binnen de wereld van Anime en Manga aan het juiste adres. Calimero, Maya de Beij of Alfred Jodocus Kwak. Staan ze bij jou ook nog op je netvlies? Draag je dit jeugdsentiment ook nog steeds met je mee? Wist je dat dit allemaal voorbeelden zijn van anime, oftewel tekenfilms of series die in Japan zijn geproduceerd? Dragon Ball Z, Digimon en Pokémon zijn de jongere voorbeelden van anime series die in het westen ook op televisie zijn uitgezonden. Manga is eigenlijk niets meer dan de stripverhaal variant van de Japanse anime films of series. Een comic is een stripverhaal op Amerikaanse wijze.

 

Bij Fantasy Fest vind je vele kraampjes waar je de leukste snuisterijen kunt kopen. Naast de vele kramen kun je leuke workshops en lezingen volgen. Ook kun je genieten van lekker eten bij enkele van onze foodkramen en natuurlijk dansen en meezingen bij de bands die komen optreden.