20 mei 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Escaperoom - Scare Team
Scare Team
Escape Room

Escape Room – De Schipbreuk

Dit jaar komt Scare Team wederom met een Escape room! 1000 jaar geleden vaarde de kapitein weer terug naar Holland met zijn schat. Tijdens een blikseminslag is het schip in de brand gevlogen en aangespoeld. De kapitein is hierbij gevlucht met zijn dekzwabber en aangemeerd in Rijswijk.

Toen hij terugkeerde naar zijn halfgezonken schip, bleek de schat gestolen te zijn.

Help jij mee deze te vinden zodat de kapitein weer een nieuw schip kan enteren.

Entree 5,-
Speelduur 20 min. Elk half uur start een nieuwe game.
Max 6 personen per keer.

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €5,-
Locatie: Escape Room
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn
Q01A

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
Locatie: Q01A
doorlopend
Fotografie: Cosplay Meet NL
Mike Attinger
X05

Cosplay Meet NL organiseert Cosplay Park Meets door heel Nederland. Daarnaast houden zij gethematiseerde Studio Meets in hun studio in Eindhoven. Op Fantasy Fest kun je bij de Cosplay Meet NL stand professioneel gefotografeerd worden in hun pop-up set en een gezellig kletspraatje maken met de teamleden en andere cosplayers

 

Docent: Mike Attinger
Kosten: Gratis
Locatie: X05
12:30-13:00 & 15:30-16:00
Cathinca vertelt en zingt
Cathinca van Sprundel
Workshopruimte

Cathinca vertelt en zingt: songs of the sea

Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem en harpspel heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. In 2022 verscheen haar eerste cd: ‘Harpsong.’ Daarnaast heeft ze zich met succes op het schrijven gestort: ‘De vrouwe van Myrdin’, ‘De held van Anwyn’ en ‘Ellowyns toren’, uitgegeven bij Dutch Venture Publishing, staan in vele boekenkasten in binnen- en buitenland. Ze laat zich inspireren door Keltische mythen, sagen en sprookjes. Deze Fantasyfesteditie trakteert ze het publiek twee keer per dag op liederen en verhalen over de onstuimige Keltische zee. Reis van Dublin naar the Isle of Skye en van Camlann in Wales naar Bretagne. Laat je meevoeren door de harp en duik in deze teksten over zeemannen, selkies, magische eilanden en meer.

www.cathinca.com
https://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/

 

Docent: Cathinca van Sprundel
Locatie: Workshopruimte
12:30-14:00
Rapalje
Rapalje
Fantasy Fest Stage

Celtic Folk Night

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.

Rapalje speelt vanavond in jouw favoriete herberg tijdens de Celtic Folk Night. Je wordt welkom geheten door je vrienden, de bierkruiken zijn gevuld en de whiskyfles staat op tafel. Je hoort bij de ruige mannen en schone deernes die thuis horen in de Schotse Hooglanden.

Docent: Rapalje
Kosten: Gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
12:30-13:00
Mermaid Liara
Mermaid Liara
Frontier Stage

Een sierlijke zeemeermin, sprookjesachtige muziek, een prachtige maan en een meeslepend verhaal…

Deze meermin stamt af van een lijn van wezens met zeemeerminnenbloed. Het verhaal van één van haar voorouders vertelt ze aan jullie. Ze danst in de maan terwijl ze je meeneemt in het verhaal van haar voormoeder: het Purmer zeewijf. 

Ga zitten en laat je meenemen naar het jaar 1403…

*Flash warning: tijdens dit optreden kan er gebruik gemaakt worden van een stroboscoop

Docent: Mermaid Liara
Locatie: Frontier Stage
13:15-13:45
Uitgeverij Zilverspoor
Anaïd Haen en Django Mathijsen
Workshopruimte

 Workshop: Tegenslag versus conflict in een verhaal (13:15-13:45 )

Docenten: Anaïd Haen en Django Mathijsen

Een verhaal waarin personages niet voor uitdagingen komen te staan, is saai. Ieder verhaal heeft een conflict nodig.

Anaïd Haen en Django Mathijsen leggen je het verschil uit tussen een conflict of tegenslag en hoe je dat het beste voor je verhaal, en dus voor je personage, kunt laten werken.

Docent: Anaïd Haen en Django Mathijsen
Locatie: Workshopruimte
13:45-14:15, 15:45-16:15 & 17:30-18:00
Demonstratie: Zwaardvechten - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
14:00 - 14:30
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: Gratis
Locatie: Verteltheater
14:30-16:00
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

Vind je dansen leuk en ben je 20 of 21 mei in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan ?

 

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:45-15:15
Uitgeverij Zilverspoor
Kelly van der Laan
Workshopruimte

Workshop: De ingrediënten van een goed verhaal (14:45-15:15 )

Docent: Kelly van der Laan

Ieder goed verhaal dat je ooit gelezen hebt, deed een aantal dingen juist, en bevatte een aantal belangrijke ingrediënten die niet achterwege mogen blijven. Wil je weten welke dat zijn, en hoe je die moet toepassen in je eigen verhalen? Volg dan deze workshop!

Docent: Kelly van der Laan
Locatie: Workshopruimte
16:15-16:45
Cindy-Louise
Cindy-Louise
Frontier Stage

Known for her unique writing style, independent artist Cindy-Louise is making waves in the global music industry. Having only starting her career in 2019, the South African-born singer has  already been featured in Huisgenoot magazine, News24 lifestyle and on Jacaranda FM. Her Debut album HUMANITY was recorded in The Netherlands and has received strong reviews since its release in 2021. Currently sitting over 30 thousand streams on Spotify is her song Just Relax, with Make It Out Here Alive already hitting over 107 thousand views on Youtube. Cindy-Louise’s vocal ability and sound is unique, and she is best known for her creative indie pop and progressive rock music aesthetic.

Docent: Cindy-Louise
Locatie: Frontier Stage
16:15-16:45
Christel Vogels | 'Het Schip In Je Hoofd'?
Christel Vogels
Workshopruimte

Zoek je houvast omdat het stormt in je hoofd? Kom het “Schip In Je Hoofd” verkennen en neem het roer van jouw leven weer in eigen handen!

Docent: Christel Vogels
Kosten: Gratis
Locatie: Workshopruimte
16:30 - 17:15
Kostuumwedstrijd
Fantasy Fest
Fantasy Fest Stage

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan onze kostuumwedstrijd? Dat kan. Op zaterdag 20 mei wordt de kostuumwedstrijd weer gehouden bij Fantasy Fest.

Voorwaarden deelname:

  • Minimale leeftijd 16 jaar. (ben je jonger en wil je deelnemen? Dan dien je begeleid te worden door een volwassene).
  • Je dient aanwezig te zijn bij Fantasy Fest op zondag 16 oktober tussen 14:30-17:00 uur. (de wedstrijd start rond 15:15 uur)
  • Bij inschrijving dien je een foto mee te sturen van je kostuum en tevens een uitleg over je kostuum en/of personage
  • Je inschrijving is pas definitief zodra je vanuit de organisatie een bevestiging hebt ontvangen.

Inschrijven kan tot en met 7 mei 2023.

De jury zal twee winnaars bekend maken. De winnaars ontvangen een mooie prijs, samengesteld door o.a. onze standhouders.

Meedoen is simpel. Vul het aanmeldformulier in op https://fantasyfest.nl/kostuumwedstrijd/ en meld je aan!

Docent: Fantasy Fest
Locatie: Fantasy Fest Stage
17:00-17:30
Uitgeverij Zilverspoor
Cocky van Dijk
Workshopruimte

Workshop: Verschillende soorten personages en functies (17:00-17:30)

Docent: Cocky van Dijk

Een verhaal heeft zoveel meer personages dan alleen de good guy en de bad guy. Door deze personages in je verhaal te verweven, kun je hun functies heel goed inzetten voor de plot waardoor je verhaal meer dynamiek en meer gelaagdheid krijgt. Aan de hand van voorbeelden uit Harry Potter en Lord of the rings laat Cocky je zien welke dat zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Docent: Cocky van Dijk
Locatie: Workshopruimte
18:00 - 18:45
Plunder
Plunder
Fantasy Fest Stage

Trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Docent: Plunder
Kosten: Gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
21 mei 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Escaperoom - Scare Team
Scare Team
Escape Room

Escape Room – De Schipbreuk

Dit jaar komt Scare Team wederom met een Escape room! 1000 jaar geleden vaarde de kapitein weer terug naar Holland met zijn schat. Tijdens een blikseminslag is het schip in de brand gevlogen en aangespoeld. De kapitein is hierbij gevlucht met zijn dekzwabber en aangemeerd in Rijswijk.

Toen hij terugkeerde naar zijn halfgezonken schip, bleek de schat gestolen te zijn.

Help jij mee deze te vinden zodat de kapitein weer een nieuw schip kan enteren.

Entree 5,-
Speelduur 20 min. Elk half uur start een nieuwe game.
Max 6 personen per keer.

 

Docent: Scare Team
Kosten: €5,-
Locatie: Escape Room
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn
Q01A

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
Locatie: Q01A
doorlopend
Fotografie: Cosplay Meet NL
Mike Attinger
X05

Cosplay Meet NL organiseert Cosplay Park Meets door heel Nederland. Daarnaast houden zij gethematiseerde Studio Meets in hun studio in Eindhoven. Op Fantasy Fest kun je bij de Cosplay Meet NL stand professioneel gefotografeerd worden in hun pop-up set en een gezellig kletspraatje maken met de teamleden en andere cosplayers

 

Docent: Mike Attinger
Kosten: Gratis
Locatie: X05
12:15-13:30
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

Vind je dansen leuk en ben je 20 of 21 mei in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan ?

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
12:30-13:00
Mermaid Liara
Mermaid Liara
Frontier Stage

Een sierlijke zeemeermin, sprookjesachtige muziek, een prachtige maan en een meeslepend verhaal…

Deze meermin stamt af van een lijn van wezens met zeemeerminnenbloed. Het verhaal van één van haar voorouders vertelt ze aan jullie. Ze danst in de maan terwijl ze je meeneemt in het verhaal van haar voormoeder: het Purmer zeewijf. 

Ga zitten en laat je meenemen naar het jaar 1403…

 

*Flash warning: tijdens dit optreden kan er gebruik gemaakt worden van een stroboscoop

Docent: Mermaid Liara
Locatie: Frontier Stage
12:30-13:00 & 16:15-16:45
Cathinca vertelt en zingt
Cathinca vertelt en zingt
Workshopruimte

Cathinca vertelt en zingt: songs of the sea

Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem en harpspel heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. In 2022 verscheen haar eerste cd: ‘Harpsong.’ Daarnaast heeft ze zich met succes op het schrijven gestort: ‘De vrouwe van Myrdin’, ‘De held van Anwyn’ en ‘Ellowyns toren’, uitgegeven bij Dutch Venture Publishing, staan in vele boekenkasten in binnen- en buitenland. Ze laat zich inspireren door Keltische mythen, sagen en sprookjes. Deze Fantasyfesteditie trakteert ze het publiek twee keer per dag op liederen en verhalen over de onstuimige Keltische zee. Reis van Dublin naar the Isle of Skye en van Camlann in Wales naar Bretagne. Laat je meevoeren door de harp en duik in deze teksten over zeemannen, selkies, magische eilanden en meer.

www.cathinca.com
https://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/

 

Docent: Cathinca vertelt en zingt
Locatie: Workshopruimte
13:15-13:45
Uitgeverij Zilverspoor
Kelly van der Laan
Workshopruimte

Workshop: De ingrediënten van een goed verhaal (13:15-13:45)    

Docent: Kelly van der Laan

Ieder goed verhaal dat je ooit gelezen hebt, deed een aantal dingen juist, en bevatte een aantal belangrijke ingrediënten die niet achterwege mogen blijven. Wil je weten welke dat zijn, en hoe je die moet toepassen in je eigen verhalen? Volg dan deze workshop!

Docent: Kelly van der Laan
Locatie: Workshopruimte
13:45-14:15, 15:30-16:00 & 16:45-17:15
Demonstratie: Zwaardvechten - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
14:00-14:30 & 17:00-17:30
Abe de Verteller
Abe de Verteller
Workshopruimte

Abe de Verteller vertelt al meer dan 20 jaar, meer dan 390 mythen en sprookjes. Dit doet hij met de passie van een ware verteller! Uit de verhalen haalt hij zijn inzichten en inspiraties. Hij vertelt verhalen waar en wanneer hij maar kan, want dat is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt met expressie en emotie, met hart en handen en met vuur en vlam!

Docent: Abe de Verteller
Locatie: Workshopruimte
14:30-15:15 & 16:00-16:45
Harmony Glen
Harmony Glen
Fantasy Fest Stage

Harmony Glen’s music is the epitome of a Celtic party! It’s power-folk with Irish and Scottish roots, irresistible beats and feel-good lyrics. With their exciting melodies and energetic performances, these musical wizards will transport you into a euphoric state of mind.

Brewing since 2005, Harmony Glen have bottled the ultimate recipe for happiness: powerful vocals and melodic pipes, fast-paced banjo picking chased by rhythmic guitar, all underpinned by pumping drum and bass lines. So grab a pint, crank up the volume and enjoy the ride!

Docent: Harmony Glen
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:45-15:15
Christel Vogels | 'Het Schip In Je Hoofd'?
Christel Vogels
Workshopruimte

Zoek je houvast omdat het stormt in je hoofd? Kom het “Schip In Je Hoofd” verkennen en neem het roer van jouw leven weer in eigen handen!

Docent: Christel Vogels
Kosten: Gratis
Locatie: Workshopruimte
15:30 - 16:00
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: Gratis
Locatie: Verteltheater
17:15-17:45
Minstrel Season
Minstrel Season
Frontier Stage

In 2015 vormden Roxanne en Danny het folkduo Minstrel Season. Meteen begonnen zij met het schrijven van eigen liederen, welke vaak geïnspireerd worden door oude volksverhalen.

Met zowel Keltische als Middeleeuwse invloeden voert Minstrel Season je mee naar vergeten landen en vervlogen tijden. Kom luisteren naar verhalen over een achtergelaten zeemeerminnenkind, vechten tegen windmolens, en een made als huisdier!

Docent: Minstrel Season
Locatie: Frontier Stage
17:45-18:15
Uitgeverij Zilverspoor
Anaïd Haen en Django Mathijsen
Workshopruimte

Workshop: Tegenslag versus conflict in een verhaal (17:45-18:15)

Docenten Anaïd Haen en Django Mathijsen

Een verhaal waarin personages niet voor uitdagingen komen te staan, is saai. Ieder verhaal heeft een conflict nodig.

Anaïd Haen en Django Mathijsen leggen je het verschil uit tussen een conflict of tegenslag en hoe je dat het beste voor je verhaal, en dus voor je personage, kunt laten werken

Docent: Anaïd Haen en Django Mathijsen
Locatie: Workshopruimte
18:00-18:45
Pyrates!
Pyrates!
Fantasy Fest Stage

Pyrates! is een bekroonde sea shanty folkrockband die je meeneemt op een muzikale excursie over de oceanen, terwijl ze nieuw leven blazen in sea shanties, traditionele liederen, oude folkfavorieten en ballades waarvan de oorsprong vergeten is en verloren is gegaan in de tijd.

Bekend om hun energieke en up-tempo optredens, zal Pyrates! er zeker voor zorgen dat je snel met je voet tikt en meezingt wanneer ze het podium betreden met hun unieke mix van folkrock en maritieme muziek.

Docent: Pyrates!
Locatie: Fantasy Fest Stage