Programma

Hierbij presenteren wij jullie het entertainmentprogramma voor Fantasy Fest op 26 & 27 oktober.

Abe de verteller

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 29 februari
http://www.abedeverteller.nl/

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren ’90 tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten.

Ik vertel mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. In totaal heb ik meer dan 350 verhalen in mijn repertoire. Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen en met vuur en vlam!

 

Foto is gemaakt door Kees Stravers

 

AeLiXihr

Friendly Folk Stage- Zondag 1 maart
https://aelixihrfolk.000webhostapp.com/

De musici van AeLiXihr delen een grote liefde voor mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes waarvan je niet op je stoel wilt blijven zitten. Blokfluitiste Wendy Wouters, gitarist Onno de Weerd vonden elkaar en deze waarden na vele omzwervingen uiteindelijk in de folkmuziek. Deze stijl geeft ruimte aan hun passie voor het componeren en improviseren, waarbij zij zich laten inspireren door de rijkdom van traditionele en hedendaagse folkmuziek. Van dansfestival tot huiskamerconcert: AeLiXihr voelt zich er thuis. Het veelzijdige repertoire van deze folkband omvat inmiddels vele eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.

www.friendlyfolkrecords.org

Bataille

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 29 februari Fantasy Fest Stage- Zondag 1 maart
http://bataille-krijgskunsten.nl/

Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt showstechnische demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variërend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.

Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!

Waar en wanneer?

 

Cesair

Fantasy Fest Stage- Zondag 1 maart
https://cesair.nl/

CESAIR verweven de oude mythen en legendes van deze aarde in melodieën, ter ere van de werelden van onze voorouders zodat wij deze niet vergeten en in leven houden. Hun liedjes, uitgevoerd op een scala aan traditionele en moderne instrumenten en overvloedig gezongen tongen, vertellen je de verhalen van voorbije tijden, die- zelfs als je de taal niet spreekt- je meenemen naar een wereld van geschiedenis en traditie, en onthullen je de rijkdom die mysterieuze verhalen bezitten. Dans, luister en laat je betoveren door hun mythische muziek. 

Koning Michaelis van Lagerland

Fantasy Fest Stage- Zondag 1 maart

Biografie

Koning Michaelis van Lagerland is de artiestennaam van Michèl Admiraal. Hij is in het dagelijks leven registeraccountant. Schrijven doet hij al vanaf zijn schooljaren. Sinds 2016 werkt hij aan de biografische reeks De Koning en de Prinses en brengt hij elk jaar een magische landschapskalender uit, met elke maand een bijzondere afbeelding. De romantische dichtbundel JIJ maakt het verhaal compleet. Om aan zijn verhalen brede bekendheid te geven draagt ook aan publiek voor, op fantasy festivals of bij speciale gelegenheden.

 

Optreden

Koning Michaelis van Lagerland zal FantasyFest op zondag 1 maart 2020 met een bezoek vereren. In het bijzijn van Prinses Hillegonde en koninklijke muziekmeester Frankius leest hij voor uit De Ontvoering, deel drie van de biografie De Koning en de Prinses. Luister mee als hij vertelt over zijn barre zoektocht naar de prinses die door piraten is ontvoerd. Doorsta met hem de ontberingen van de Verboden Bergen, waar gemene heksen, aardmannen en highlanders rondspoken. Huiver als hij vertelt over zijn duel op leven en dood met piratenkoning Vlad Ubbin aan de oevers van Loch Ness.

 

 

Pyrolysis

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 29 februari
https://www.pyrolysis.nl/

Met blote voeten en akoestische instrumenten verandert Pyrolysis de rauwe chaos van het leven in muziek. Met een nadruk op nostalgische melodieën spelen ze stormachtig snelle en energieke liederen over hoop, moed, vriendschap en andere aspecten die het leven echt maken. Zo komt er af en toe een regenachtige ballade voorbij, maar wordt er vooral met elkaar gelachen en gedanst. In het eigen werk van Pyrolysis zijn duidelijke invloeden van Keltische folk te horen, wat ervoor zorgt dat er overal meteen een intieme pub sfeer hangt, waardoor iedereen als vrienden weer naar huis gaat.

Rapalje

Fantasy Fest Stage- Zaterdag 29 februari
https://rapalje.com/nl/

Jaaaaaa…. we zijn weer blij te kunnen vertellen dat op zaterdag 29 februari 2020 Rapalje twee keer komt optreden bij Fantasy Fest!

Celtic Folk Night
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.
Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…
Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.

Sunfire

Fantasy Fest Stage- Zondag 1 maart
www.sunfire-music.com

De Western Folk van SUNFIRE heeft een onmiskenbaar eigen geluid, een unieke en krachtige mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen 2 jaar uit tot een geliefde live act met maar liefst 70 optredens in Nederland, België en Duitsland.

 

De energieke sound, de rauwe vocals en onweerstaanbare ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zorgen voor live optredens van buitenklasse. Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat.

 

Videoclip

Facebook

Instagram

The Flask

Friendly Folk Stage- zaterdag 29 februari
https://www.theflask.nl/

The Flask is een jonge en energieke folkband. De muzikanten vertellen met hun muziek graag verhalen. Van gevoelige ballades tot uptempo tunes, zowel covers als zelfgeschreven nummers. De basis ligt bij de Keltische folkmuziek met voorbeelden als Rapalje en The High Kings. Ook zijn er fantasy invloeden te horen van Faun en ruige piratenverhalen geïnspireerd op Ye Banished Privateers. Met z’n vieren zetten ze met (meerstemmige) zang, gitaar, tin en low whistles, viool, bodhràn en cajon een feest neer waar gedanst, gezongen en gelachen wordt en men zich even in een hele andere wereld waant.

In 2012 begon The Flask als een groep scheikundestudenten (Rudy, Jesse, Anneke) die het leuk vonden om samen muziek te maken. Folkmuziek bleek al gauw een verbindende factor. Na een aantal jaar vooral voor wat vrienden gespeeld te hebben besloten ze, inmiddels aangevuld met Astrid, het ruime sop te kiezen. Nu spelen ze regelmatig op festivals en partijen.

Tot nu toe heeft The Flask onder andere bij de Midwinter Fair (Archeon), Fantasy Fest 2019 (Rijswijk) en Rapalje Zomerfolk (Groningen) gespeeld.

 

www.friendlyfolkrecords.org

VikKe

Fantasy Fest Stage- Zondag 1 maart
http://www.vikke-music.com/

De Letse singer-songwriter Vikke (Viktorija Kukule, voorheen bekend als Vic Anselmo) is de eerste alternatieve vrouwelijke artiest die ooit erkenning kreeg buiten de Baltische staten. Vanwege haar verbluffende stem en songwriting is het niet moeilijk te begrijpen waarom.  Ze heeft het vermogen om de luisteraar binnen te halen, waardoor ze een glimp opvangen van haar innerlijke wereld van sensualiteit, levensvreugde en melancholie met schijnbaar moeiteloos gemak.

Naast haar solowerk is Vikke ook betrokken geweest bij verschillende interessante muziek projecten zoals Mick Moss (Antimatter), Anneke van Giersbergen (extheGathering) en Duncan Patterson (ex-Anathema) onder anderen. Na haar samenwerking met de Nederlandse producent Joost van den Broek (Kovacs) op de album “Who Disturbs the Water” (2015), is Vikke momenteel in de studio met een ander Nederlandse producent Gijs Coolen (Marike Jager). Voor de tweede keer samenwerkend na de EP “Backyard Novelties” (2016) en bezig met de laatste fase van de aankomende plaat “Wired Nation”. Een verandering van geluid en opstelling is te verwachten echter zonder het unieke stemgeluid van Vikke te verliezen.

In “WIRED NATION”  biedt ze in haar teksten een persoonlijk en intiem perspectief over het proberen te navigeren door het leven in de 21ste eeuw, met de impact van sociale media op haar eigen leven en dat van anderen als een terugkerend thema. Vikke’s nieuwe sound is alsof ze de essentie van Billie Holiday channelt, Dead Can Dance en Sia in gelijke delen, geserveerd op een duizelingwekkende mix van electronica, 1940’s jazz en Hans Zimmer-achtige drums.

 

Zaterdag 29 februariWaarTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
BatailleArena12:15-12:45 uur/
14:30-15:00 uur/
17:00-17:30 uur
RapaljeFantasy Fest Stage12:45-13:30 uur
The FlaskFriendly Folk Stage13:30-14:15 uur
KostuumwedstrijdFantasy Fest Stage14:00-14:20 uur
Prijsuitreiking kostuumwedstrijdFantasy Fest Stage14:30-14:40 uur
Abe de vertellerWorkshopruimte14:30-15:00 uur/
16.30-17.00 uur
The FlaskFriendly Folk Stage15:15-16:00 uur
PyrolysisFantasy Fest Stage16:00-16:45 uur
RapaljeFantasy Fest Stage17:45-18:30 uur
Zondag 1 maart WaarTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
BatailleArena12:15-12:45 uur/
14:45-15:15 uur/
17:15-17:45 uur
Koning Michaelis van Lagerland verhalenvertellerWorkshopruimte12:15-12:45 uur/
14:45-15:15 uur
VikkeFantasy Fest Stage12:45-13:30 uur
AeliXihrFriendly Folk Stage14:00-14:30 uur
SunfireFantasy Fest Stage15:30-16:30 uur
AeliXihrFriendly Folk Stage16:30-17:00 uur
CesairFantasy Fest Stage17:45-18:30 uur