25 november 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Adventure Room- Scare Team
Scare Team
Adventure Room

Adventure Room – De Expeditie

Ga jij mee op avontuur met Jan de reiziger. Laat jullie meeslepen met zijn spannende verhalen over de zoektocht naar de Yeti op de noordpool. Kan jij het avontuur afmaken wat Jan nooit gelukt is? Kom dan naar onze adventure room De Expeditie. Sluit je aan bij Jan de expeditie reiziger en zijn team en wie weet vind jij wel de verschrikkelijke Yeti.

Entree 3,-

 

Docent: Scare Team
Kosten: €3,-
Locatie: Adventure Room
doorlopend
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

 

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn
Q01A

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
Locatie: Q01A
12:30-13:30
Cindy-Louise
Cindy-Louise
Fantasy Fest Stage

Known for her unique writing style, independent artist Cindy-Louise is making waves in the global music industry. Having only starting her career in 2019, the South African-born singer has  already been featured in Huisgenoot magazine, News24 lifestyle and on Jacaranda FM. Her Debut album HUMANITY was recorded in The Netherlands and has received strong reviews since its release in 2021. Currently sitting over 30 thousand streams on Spotify is her song Just Relax, with Make It Out Here Alive already hitting over 107 thousand views on Youtube. Cindy-Louise’s vocal ability and sound is unique, and she is best known for her creative indie pop and progressive rock music aesthetic.

Docent: Cindy-Louise
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:15-15:45
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

Vind je dansen leuk en ben je 25 of 26 november in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan ?

 

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
15:30 - 17:00
Kostuumwedstrijd
Fantasy Fest
Fantasy Fest Stage

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan onze kostuumwedstrijd? Dat kan. Op zaterdag 25 november wordt de kostuumwedstrijd weer gehouden bij Fantasy Fest.

Voorwaarden deelname:

  • Minimale leeftijd 14 jaar. (Ben je jonger en wil je deelnemen? Dan dien je begeleid te worden door een volwassene.)
  • Je dient aanwezig te zijn bij Fantasy Fest op zaterdag 25 november tussen 15:30 – 17:00.
    (De wedstrijd start om 16:00, zorg ervoor dat je je uiterlijk 10 min van te voren backstage meldt.)
  • Bij inschrijving dien je een foto mee te sturen van je kostuum en tevens een uitleg over je kostuum en/of personage.
  • Bij je inschrijving mag je een audio bestand meesturen, leuk als ondersteuning van je act of als bijpassende karakter muziek wanneer je over het podium loopt, maar is niet verplicht.
  • Je inschrijving is pas definitief zodra je vanuit de organisatie een bevestiging hebt ontvangen.

De jury zal twee winnaars bekend maken. De winnaars ontvangen een mooie prijs, samengesteld door o.a. onze standhouders.

Meedoen is simpel. Vul het aanmeldformulier in op https://fantasyfest.nl/kostuumwedstrijd/ en meld je aan!

Docent: Fantasy Fest
Locatie: Fantasy Fest Stage
17:30- 18:45
Sunfire
Sunfire
Fantasy Fest Stage

Het Oude Westen. Heet, droog en een ware puinhoop. Vrouwen en mannen hadden echte moed nodig om de ontberingen van het nieuw geclaimde land te overleven. Een tijd van gevreesde bandieten, roofzuchtige veehouders, heroïsche sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. Met andere woorden, een tijd die sterk geromantiseerd is. De verhalen die dicht bij de waarheid lagen, hadden niet altijd een happy end.

De troubadours van Sunfire schrijven verhalen over deze moeilijke tijden en doen er alles aan om het publiek te vermaken met ruige en dansbare Alternative Western Folk. Sunfire combineert vakkundig meerdere genres zoals folk, americana, roots, rock en bluegrass om een ​​origineel en nichegeluid te creëren. Als je ze eenmaal hoort en ziet optreden, kan je niet anders dan verliefd worden. Verwacht rauwe zang, meeslepende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber.

www.sunfire-music.com

Videoclip
Facebook
Instagram

Docent: Sunfire
Locatie: Fantasy Fest Stage
26 november 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

 

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
doorlopend
Adventure Room- Scare Team
Scare Team
Adventure Room

Adventure Room – De Expeditie

Ga jij mee op avontuur met Jan de reiziger. Laat jullie meeslepen met zijn spannende verhalen over de zoektocht naar de Yeti op de noordpool. Kan jij het avontuur afmaken wat Jan nooit gelukt is? Kom dan naar onze adventure room De Expeditie. Sluit je aan bij Jan de expeditie reiziger en zijn team en wie weet vind jij wel de verschrikkelijke Yeti.

Entree 3,-

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €3,-
Locatie: Adventure Room
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn
Q01A

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
Locatie: Q01A
12:15-13:45
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

Vind je dansen leuk en ben je 25 of 26 november in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan ?

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:45-16:15
SeeD pegan folk
SeeD
Fantasy Fest Stage

SeeD is a five piece Fae/ Pagan folk band, originally from the Netherlands.

SeeD gives a sound to Faery tales, stories and creatures that only exist in the dreams and fantasies of most people. We use a wide variation of instruments that originate from different places in time and space. For example Irish whistles, slideridoo, 12-stringed guitar bodhrán and bouzouki. Even though most of our music is instrumental, we also regularly sing either Dutch, English or Irish Gaelic in our songs.
Our music is visually supported by the unique and brilliant artwork of drummer Robin, who is a talented visual artist (Tovenaar).

Docent: SeeD
Locatie: Fantasy Fest Stage
17:45 - 19:00
Scrum
Scrum
Fantasy Fest Stage

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 15 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

De band bestaat uit: Skottie (zang, banjo, gitaar, mandoline), Rens (bas), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Denny (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Docent: Scrum
Locatie: Fantasy Fest Stage