Programma

Hierbij presenteren wij jullie het entertainmentprogramma voor Fantasy Fest op 26 & 27 oktober.

Abe de verteller

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren ’90 tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten.

Ik vertel mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. In totaal heb ik meer dan 350 verhalen in mijn repertoire. Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen en met vuur en vlam!

 

Foto is gemaakt door Kees Stravers

 

AeLiXihr

Zondag 27 oktober

De musici van AeLiXihr delen een grote liefde voor mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes waarvan je niet op je stoel wilt blijven zitten. Blokfluitiste Wendy Wouters, gitarist Onno de Weerd vonden elkaar en deze waarden na vele omzwervingen uiteindelijk in de folkmuziek. Deze stijl geeft ruimte aan hun passie voor het componeren en improviseren, waarbij zij zich laten inspireren door de rijkdom van traditionele en hedendaagse folkmuziek. Van dansfestival tot huiskamerconcert: AeLiXihr voelt zich er thuis. Het veelzijdige repertoire van deze folkband omvat inmiddels vele eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.

Assassenachs

Zondag 27 oktober verwelkomen wij op ons podium:

The Assassenachs

Welkom bij The Assassenachs

De Keltische muziek geven ze een geheel eigen draai met een aanstekelijke passie en energie, maar die tegelijkertijd zijn authenticiteit weet te behouden. Hun repertoire varieert van herkenbaar tot traditioneel tot eigentijds en van gedragen ballades tot opzwepende danstunes. De thema’s liefde, hard werken en whisky komen regelmatig terug in hun (deels zelfgeschreven) liederen over o.a. historische gebeurtenissen en allerlei onderwerpen uit het leven van alledag (zoals pap.)

 

De Assassenachs hebben in de afgelopen decennia een naam opgebouwd als graag geziene gast op feesten, in pubs/folkclubs en op festivals door heel Europa.

 

Bataille

Zaterdag 26 oktober Zondag 27 oktober
http://bataille-krijgskunsten.nl/

Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt showstechnische demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variërend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.

Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!

Waar en wanneer?

 

Doornroosje

Zaterdag 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober zal Doornroosje aanwezig zijn bij Fantasy Fest.

Cosplayster Linda (instagram:Lindaapjecosplay) kruipt in de huid van Doornroosje. Kinderen (maar volwassenen natuurlijk ook) kunnen met haar op de  foto bij de studio van Mike Attinger.

Tevens brengt zij drie keer per dag een bezoek bij het ingerichte kinderhoekje en zet mooie glittertattoo’s bij de kinderen.

Foto gemaakt door: Mike Attinger

Elsa

Zondag 27 oktober

Op zondag 27 oktober zal Elsa aanwezig zijn bij Fantasy Fest.

Cosplayster Linda (instagram:Lindaapjecosplay) is deze dag de prachtige Elsa uit Frozen.

Kinderen (maar volwassenen natuurlijk ook) kunnen met haar op de  foto bij de studio van Mike Attinger.

Tevens brengt zij drie keer per dag een bezoek bij het ingerichte kinderhoekje en zet mooie glittertattoo’s bij de kinderen.

Foto gemaakt door: Studio by Marije

Gerard Jellema- Verhalenverteller

Zaterdag 26 oktober

Ruim tien jaar geleden hoorde hij voor het eerst een verhalenverteller… het liet hem niet meer los en hij besloot het zelf eens te gaan proberen. Intussen is hij zo’n 150 optredens verder, studeert binnenkort af aan de Vertelacademie in Utrecht en vertelt nog steeds waar en wanneer hij kan. Zijn grote liefde is de rijke verhalenwereld van Japan en uiteraard brengt enkele van zijn mooiste Japanse sprookjes en legenden mee. Maar speciaal voor het Fantasyfest…

All hands hoay! Een extra set met piratenverhalen! Get ready to shiver yer timbers…!

Gerard Jellema zal twee keer deze dag een prachtig verhaal vertellen

Hij vertelt 1 set over : Sprookjes en legenden van Japan. Shinto-legenden over de goden eeuwenoude verhalen over samoerai’s en geisha’s, fabels over vreemde wezens met geheimzinnige krachten als de tanuki en de kitsune, en misschien zelfs een ‘kaidan’-(spook-)verhaal..

 

Hij vertelt de 2de set over: Calico Jack, Captain Kidd, Blackbeard… tot op de dag vandaag gaan de namen van beroemde piraten rond. Maar was het eigenlijk wel zo’n goed idee om piraat te worden? Want het is ze niet allemaal even goed vergaan… Met als bonus: hoe het nu precies zat met de Vliegende Hollander.

 

Gwendolyn Snowdon

Zaterdag 26 oktober zal Gwendolyn Snowdon op ons podium verschijnen.

Gwendolyn Snowdon is van Iers en Engels van haar moeder’s kant en Nederlands van haar vader’s kant. Vaak hebben mensen van een
gemixte afkomst moeite met het bepalen van hun culturele identiteit: waar hoor ik nou bij?
Het is dit dilemma dat vorm gaf aan haar solo debuut: Three Strand Braid. Op dit album verweeft ze een evenredig aantal
Iers, Engels en Nederlandse folkliedjes, zowel traditioneel als hedendaags. Gwendolyn begon haar folk carrière als zangeres en
bouzouki speelster bij de inmiddels opgeheven folkband The Dutch Lemmings en de nog steeds bestaande Celtic Fusion folkgroep Finvarra.
Hoewel haar solo project begon als een ‘ernaast dingetje’ heeft het intussen een centrale rol aangenomen in haar leven.

Gwendolyn rekent de Ierse Bouzouki, gitaar en Indiaas Harmonium to haar instrumentarium maar beschouwt haar stem als haar hoofdinstrument.
Het was haar liefde voor zingen die haar het eerst de wondere folkwereld in lokte.
Waren het in haar tienerjaren vooral Tori Amos en Kate Bush die haar cd speler domineerden, ondertussen rekent ze artiesten en bands als
Laïs, Steeleye Span, Pentangle, Loreena McKennitt, Sandy Denny, Cara Dillon en Jethro Tull als haar invloeden.

 

Foto gemaakt door Wen Versteeg fotografie

Harmony Glen

Zondag 27 oktober
Harmony Glen
https://www.harmonyglen.com/

Op zondag 27 oktober zal Harmony Glen een geweldig optreden verzorgen tijdens Fantasy Fest.

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folk band en bestaat al sinds 2005. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Keltische folk, maar regelmatig zijn er ook allerlei andere invloeden uit de hele wereld te horen. Harmony Glen heeft een eigenwijs repetoire (met een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes) en maakt vooral met een uitbundige aanwezigheid op het podium een feestje waar de energie van af spat!

Sinds 2014 heeft de band veel internationale festivals aangedaan, zoals het Skagen Festival in Denemarken, in Duitsland de MPS, Balver Höhle, Bremen Maritim. Daarnaast ook Triskell in Italië, Tall Ships Festival in USA, Maia Folk Festival op de Azoren, en misschien nog wel het meest spectaculair, de finale van de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschappen Ierse traditionele muziek) in Derry, Ierland. Daar was Harmony Glen de eerste Hollandse band ooit die de finale haalde.

Sinds 2005 zijn er 8 albums verschenen, waaronder een live CD/DVD ‘Live at Elfia’, opgenomen tijdens Elfia Arcen in 2017. Een show overladen met razende banjolicks en dreunende doedelzak, fantastische kostuums en een overvloed aan zotte vrolijkheid is een garantie voor dansende voeten en een brede grijns.

Harpetra

Zaterdag 26 oktober
https://www.harpetra.nl/

Op zaterdag 26 oktober verwelkomen wij op ons kleine podium “Harpetra”

“HarPetra speelt heerlijke harpmuziek: fantasierijk, dromerig, soms met wat bekende nummers en altijd verrassend. Samen met haar harp neemt ze je mee op een instrumentale reis in je hoofd naar landen vol magische wezens en sprookjesverhalen. Haar cd “the Tattooed Harper” is na het optreden verkrijgbaar zodat je ook thuis nog even heerlijk kunt wegdromen.”

Kelten zonder Grenzen

Deze hechte vriendengroep maakt al jaren lang samen muziek,maar hun avonturen gaan nog veel verder terug! Hun aanstekelijke vrolijkheid en humor is kenmerkend voor elk optreden. 

Met een bijzondere combinatie van instrumenten spelen de Kelten eigenzinnige folk: van lief, klein en romantisch tot stampend, woest en hysterisch.

Kom dansen, feesten en keten met de Kelten zonder Grenzen!!! Laat je meenemen door hun positieve energie en enthousiaste joie de vivre…je zal zeker de rest van de dag nog met een glimlach rondlopen.

Keltische Hobbits

Op zondag 27 oktober verwelkomen wij op ons (kleine) podium de Keltische Hobbits.

 

Luuk Lenders en Iris Schram ~ De Keltische Hobbits

Keltische volksmuziek met een sprookjesachtige kwinkslag

Zingende harpiste Iris Schram (26) wekt oude volksliederen tot leven in het oud-Iers, Bretons, Engels en Nederlands. Met haar afgeronde studie Keltische Talen aan de Universiteit Utrecht en haar bruisende interesses in alles wat met talen, de Middeleeuwen en de natuur te maken heeft, heeft ze veel om over te zingen en tokkelen.

Creatieve virtuoos Luuk Lenders (31) schildert lyrische landschappen met zijn Ierse whistles, keramische fluiten, accordeon, Indiase shruti box en badeendjes. Luuk koestert een grote liefde voor fluiten en verzamelt en bespeelt instrumenten uit alle windstreken. Als tiener gaf hij al optredens op grote en kleine podia en in 2015 stond hij met The Dubliners op het podium in de schouwburg van Arnhem.

Samen brengen zij als duo De Keltische Hobbits een sprankelend programma bestaande uit liederen en dansen uit de Keltische landen, met ook inspirerende uitstapjes naar o.a. Engeland, Catalonie, Saoedi-Arabië, Paraguay en ons eigen mooie Nederland. En zij zouden de Keltische Hobbits niet zijn als ze geen avontuurlijke improvisaties, kletsnatte piratenliederen, droge grappen, stuiterende kabouterpolka’s en spontane elfendanspasjes erdoorheen zouden gooien!

De Keltische Hobbits bestaan sinds de lente van 2017, en sindsdien speelden ze al gauw in theaters, oeroude kapelletjes en op grote festivals door heel het land. Op 29 maart verscheen hun spetterende debuutalbum “Inktvisdans” met een concert in de Cellebroederskapel in Maastricht. Inktvisdans, opgenomen in studio Moskou te Utrecht, bevat 13 liederen en dansen uit hun repertoire. Deze CD nemen ze ook mee naar Fantasyfest en uiteraard zullen ze hier muziek van ten gehore gaan brengen!

Foto is gemaakt door Jeroen Rood

 

Pyrates

Zaterdag 26 oktober
http://www.pyrates.co.uk/

Op zaterdag 26 oktober verwelkomen wij The Pyrates!

The Pyrates zijn een bekroonde zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen merk van elektrische folkrockmuziek met piratenthema hebben opgelegd aan medepiraten en ongelukkige landrotten. Niet alleen in hun eigen land, maar tegenover de zeeën zelf. Deze degelijke barbaarse balladeurs die hun geboorteland Engeland hebben verlaten, varen nu van de oevers van Nederland naar vele rumoerige havens over de hele wereld. Gewapend met gitaar, bas, drums en viool spelen deze heren in volledig piratenkostuum en zingen ze alle liedjes op de kade van ARRRR!

Pyrates! hebben ontelbare bekende volksdeuntjes ingewonnen bij zeevaarders van vervlogen tijden, waaronder liederen van de zee, schunnige ballads, vrolijke jigs, Ierse deuntjes, zeemansliederen, drinkliedjes en volksliedjes van Arr’cappella die ervoor zorgen dat je niet stil kunt zitten en in een mum van tijd meezingt

Pyrates! hebben in de loop der jaren optredens gehad op talloze festivals en maakten naam op festivals in heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ze hebben meer dan vierhonderd shows in 10 verschillende landen over de hele wereld uitgevoerd!

 

Pyrates

Pyrates zijn zaterdag 26 oktober te gast bij Fantasy Fest.

 

Rastaban

Zaterdag 26 oktober
https://www.rastaban.eu/

Op Zaterdag 26 oktober verwelkomen wij….. Rastaban.

Opgericht in 2012 door oud-leden van Omnia (NL), Iliana (B) en Les Légendes du Temps (B), in 2017 toegetreden door nieuwe leden uit Cesair (NL) en La Horde (B), is Rastaban in deze paar jaar uitgegroeid een referentie van de alternatieve folkscene in hun regio met hun suggestieve en krachtige Tribal Folk-geluid.

Het mengen van keltische en nordische geluiden, slavische invloeden, balkan deuntjes en middeleeuwse melodieën met hun verbazingwekkende tribale energie en vibes maakte ze een echte referentie in hun muziekscene, met concerten in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland of Engeland.

Naast hun live-optredens heeft Rastaban twee volledig zelf geproduceerde albums uitgebracht: Aurora (2013) en Arise (2015), die beiden een enthousiaste ontvangst ontvangen in hun muziekscène in Europa en daarbuiten.Het album Arise, met 11 evocatieve titels die soms etherisch, soms energiek en feestelijk zijn, verkennen Bretonse en Ierse muziek, evenals de traditionele liederen van Oekraïne, de Karpaten of Bosnië, zelfs met betrekking tot de Mongoolse steppes of het Midden-Oosten . Een uitzonderlijke samenwerking met de Amerikaanse fotograaf Brooke Shaden voor de illustraties, en gastbijdragen van de bands Cesair (NL), Daemonia Nymphe (GR / UK) en La Horde (B) geven een extra dimensie aan de veelzijdige geluidswereld van Rastaban.Je kunt het album beluisteren op iTunes, Spotify, AppleMusic of Deezer via deze link: http://smarturl.it/arise-rastaban.

 

Band members (2018) :

Marine Libert: vocals

Arno Polet: viool

Luka Aubri: slideridoo, vocals

Thomas Biesmeijer: bouzouki

Dominic Marchal: gitaar

Mich Rozek: drums

 

 

 

ZaterdagWaarTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
BatailleArena12:15-12:45 uur/ 14:30-15:00 uur/ 17:30-18:00 uur
Gwendolyn SnowdonGrote podium12:45-13:30 uur
Kostuum wedstrijdGrote podium14:00-14:30 uur
Gerard JellemaWorkshopruimte14:45-15:15/ 16:30-17:00
Uitreiking KostuumwedstrijdGrote podium15:00-15:15 uur
Pyrates!Grote podium15:30-16:15 uur
Verhalenwedstrijd winnares Jaimie LeeKleine podium16:15-16:30 uur
HarpetraKleine podium16:45-17:30 uur
RastabanGrote podium18:00-18:45 uur
ZondagWaarTijdstip (onder voorbehoud van wijzigingen)
Keltische HobbitsKleine podium12:15-13:00 uur
BatailleArena13:00-13.30 uur/ 14:45-15:15 uur/ 16:30-17:00 uur
Kelten Zonder Grenzen Grote podium13:30-14:15
Abe de verhalenvertellerWorkshopsruimte14:15-14:45 uur/ 16:15:16:45 uur
AssassenachsGrote podium15:30-16:15 uur
AeLiXihrKleine podium17.00-17.30 uur
Harmony GlennGrote Podium18:00-18:45 uur