Celtcast Fantasy Awards

De Fantasy Awards worden altijd in het eerste weekend van maart, voor de start van het festivalseizoen, uitgereikt aan festivalorganisatoren, muzikanten, fotografen, marktverkopers en vele anderen, om hen te danken voor de inzet in het voorgaande jaar.

Er wordt altijd gestart met een Long List in diverse categorieën. In deze long list kan het publiek stemmen en hun voorkeuren laten toevoegen aan deze lijst. Zodra het stemmen bij deze long list is gestopt wordt er een top 5 gemaakt per categorie. Dit jaar stond zowel Fantasy Fest als De Broodfabriek in de short list als genomineerden. De Broodfabriek voor Best Venue en Fantasy Fest voor Best Event. Een hele eer voor ons om tussen de grote namen te staan dankzij het publiek die er voor gezorgd heeft dat wij in deze short list terecht kwamen.

Afgelopen zaterdag, 5 maart, was het zover. De uitreiking van de Fantasy Awards in P60 te Amstelveen. Wat was het weer geweldig om vele standhouders, artiesten en bekenden te zien. Het event was zowel Live als thuis Online te volgen. Tussen het bekend maken van de Awards kon je genieten van Live acts van Mojra, The Flask en ter afsluiting The Royal Spuds.

Uiteindelijk was het zover en kwamen de categorieën naar voren waarin wij genomineerd waren. Eerst Best Event…. De winnaar Castlefest. Femke van Castlefest kwam het podium op en nam de award in ontvangst. Ze gaf aan dat ze, ondanks dat zij gekozen waren door het publiek als Best Event, dat het hier om een online event ging en dat de andere genomineerden een Live event zijn geweest. Ze vond het daarom niet geheel eerlijk en droeg daarom de prijs ook op de overige 4 genomineerden. Wij danken haar hartelijk voor dit gebaar.

Hierna kwam Best Venue. De genomineerden waren in alfabetische volgorde: 013 te Tilburg, De Broodfabriek te Rijswijk, P60 te Amstelveen, Paradiso te Amsterdam en Tivoli Vredenburg te Utrecht. En de winnaar…. De Broodfabriek. Op het podium werd de prijs is ontvangst genomen en gebruik gemaakt om iedereen te bedanken voor het stemmen op onze locatie. Ook werd er over Fantasy Fest gesproken, dat wij een data hebben op 21 en 22 mei, en welke Live Acts er verwacht kunnen worden tijdens Fantasy Fest.

Na de uitreiking werd er nog gezellig geklets en geluisterd naar The Royals Spuds. Een geweldige avond met als mooie afsluiting een Award.