Wat een *piep*jaar is het toch geweest. Daar heeft iedereen zijn eigen verhaal wel bij. Evenementen gingen niet meer door, we mochten nauwelijks op visite, geen vakantie enz. enz. enz. En wat hebben we jullie allemaal gemist!

Gek genoeg werkte de lockdown enorm op onze creativiteit en zijn er allerlei leuke initiatieven ontstaan. Iets met omdenken 😉 Zo hebben we een heel weekend een online festival georganiseerd: Zilverfest! (hoe kan het ook anders.) De uitgeverij en onze auteurs hebben zich dat hele weekend enorm ingezet om een ontzettend leuk programma neer te zetten dat een hoop kijkers trok. Heb je het gemist? Het is terug te kijken op het youtubekanaal van uitgeverij Zilverspoor.

Om contact te blijven houden met de lezers en onze fans is naar aanleiding van Zilverfest het wekelijkse online live-programma About Books ontstaan. Hierin interviewen J. Sharpe, Kim ten Tusscher en Cocky van Dijk een auteur en zetten we die in het zonnetje. Overigens zijn het niet alleen onze eigen auteurs, maar ook die van andere uitgeverijen of self pubbers. Je moet elkaar in deze rare tijd een beetje helpen, toch? Ook hebben we het in dit programma over schrijven en in 2020 hebben we telkens een onderdeel van ‘hoe schrijf je nou een boek’ behandeld. En nu we daarmee aan het einde zijn gekomen, hebben we een manuscriptenwedstrijd uitgeroepen. De eerste prijs? Een contract voor je boek! Dus doe mee, klim in de pen en speel je in de kijker van de uitgever. About Books wordt iedere woensdag om 19.30 uitgezonden via onze facebookpagina’s en ons youtubekanaal.

In 2020 hebben we ook de stap gezet om van onze boeken e-books te maken. Dat was nog iets wat we heel graag wilde. In samenwerking met BlackBee Media hebben we dit kunnen realiseren. Echt heel gaaf.

En natuurlijk zijn we doorgegaan met boeken uitgeven, er zijn heel wat pareltjes uitgekomen in de tussentijd. We staat te popelen om die allemaal aan jullie te laten zien en erover te vertellen.

Uitgeverij Zilverspoor staat al jaren op Fantasy Fest. Het is een van onze favoriete evenementen. Niet alleen omdat dit een soort van thuiswedstrijd is, want de Broodfabriek is vlak om de hoek i.p.v. een flink stuk rijden, maar juist ook omdat het altijd zo gezellig is. De sfeer die op Fantasy Fest hangt is uniek en we kijken er erg naar uit om hier weer te staan en contact te hebben met onze fans. Positieve berichten komen binnen. Het gonst en het kriebelt. We mogen weer ietsjes meer. Het vaccineren begint nu echt op te schieten. En wat verlangen we naar fantasy-evenementen, want dat doen we zo graag. Contact met elkaar, mensen zien, mensen spreken, misschien zelfs wel even knuffelen, al is het op afstand. Hopelijk mag het allemaal weer binnenkort en we hopen jullie allemaal te zien op Fantasy Fest.

Nog even doorbijten met z’n allen en proberen om te denken. Proberen van iets negatiefs iets positiefs te maken. Hopelijk tot snel!

Website: www.zilverspoor.com

Webshop: www.artbooksshop.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!