Wij hebben aan onze standhouders gevraagd hun ‘levensverhaal’ te vertellen. Hoe zijn zij in de wereld van de evenementen/festivals terecht gekomen en wat verkopen zij of doen zij tijdens evenementen.

Hierbij het verhaal van Maarten Faris van Blue Faris. Hij is al enkele jaren standhouder bij Fantasy Fest.

Blue Faris:

Klein, wisselend en een uniek assortiment in Middeleeuws, Fantasy en Gothic producten, dit is Blue Faris.

Al vanaf kinds af aan ben ik gek op geschiedenis en mythes. Vol bewondering luister ik dan naar de verhalen van het ridderlijk leven met een vleugje fantasy erbij. Ik waan mij dan even in de wereld waar ik het meest van hou, het voelt dan als een ‘thuis’.

Halverwege 2019 ben ik begonnen met mijn webshop www.bluefaris.com, dit was een lang gekoesterde droom om deze sprong te maken. Ik heb de opleiding ondernemer detailhandel gedaan en keek altijd mijn ogen uit op events zoals Fantasy Fest en Elfia. Zoveel bijzondere producten, dat ik gewoon niet meer wist waar ik moest kijken haha. Toen begon het bij mij steeds meer te kriebelen om een eigen webshop te realiseren. Na lang wikken en wegen, ben ik stap voor stap mij gaan oriënteren: Hoe ziet mijn assortiment eruit? En Welke leveranciers ga ik benaderen. Door dit te doen kreeg ik de smaak te pakken om dit ook daadwerkelijk op te poten te krijgen.

Eindelijk was het zover de webshop ging in de lucht. Het was best wel spannend, wanneer de eerste bestelling zo komen. Wat geeft dit zo blij en trost gevoel als je ziet dat iemand op je webshop heeft gekeken. Maar nog mooier als er ineens een aankoop is gedaan! Vol goede moed zou 2020 mijn jaar worden, maar die liep (net zoals bij elke standhouder) net even wat anders. Ik kon nog net op twee edities (oktober 2019 & februari 2020) van Fantasy Fest staan, waar ik een top weekend heb gehad. Wat een gezelligheid en lieve mensen lopen daar rond. Wat mis ik de events toch, mijn ondernemersbloed wil gewoon weer even weg uit de ‘normale wereld’ om bij jullie te zijn.

Dit mag de pret niet bederven en daarom wil ik in het Fantasy Fest weekend van 13 & 14 Maart 2021, leuke acties organiseren in de webshop. Welke dit zijn houd ik nog even geheim. Maar ondertussen ben je van harte welkom om rond te neuzen op www.bluefaris.com

Wie zien elkaar zo!