Hierbij het verhaal van Maikel Tegelaers, standhouder bij Fantasy Fest en tevens de schrijver van onze blogs.

 

RPGwinkel, even voorstellen.

Wie zijn ik? En waarom stel ik die vraag zo krom? Laat ik bij het begin beginnen.

Ik ben Maikel Tegelaers,  de eigenaar van dit bedrijfje en de stand waar je hopelijk voor komt te staan, welke onderdeel is van een groter geheel. Zwetsen kan ik, maar zit er wel een kern van waarheid in dan? Ja, want dat groter geheel is een community van mensen die de games, rollenspellen spelen en miniaturen sparen, welke ik graag elke keer weer te woord sta voor wat onzin te verkondigen en veelal aan kan laten schuiven voor een nieuwe ervaring bij mijn collega en DM (dungeon master) Koen, die naast mij op de stand staat. Zonder hun geen leuke stand en daarom “Wie zijn ik”. Duidelijk? Mooi! Kunnen we door.

Waarom?

Op een beurs als deze, denk ik dat veel bezoekers, die zoveel bloed, zweet en tranen hebben gespendeerd om zo’n ontzettend mooie kostuums te maken, allemaal een rollenspel spelen. Daarom maak je een kostuum en dat was ook de drijfveer achter onze motivatie, om ook de Fantasy beurzen te gaan bezoeken als standhouder.

De vorige keer (lijkt alweer 100 jaar geleden) was onze eerste keer en deelde de achterkant van de stand met de Fudge kraam. Wat bleek… Ron van de Fudge Factory is Magic the gathering speler/ verzamelaar en al snel werden de sterkste verhalen van potten magic gedeeld onder de beste optredens van bands waar ik persoonlijk nog nooit van gehoord had, maar wel meer van wilde horen.

Deze saamhorigheid is precies waarom wij weer staan te springen om de volgende keer weer in volle glorie mee te doen als Covid ons het toelaat. Mijn collega als DM om jullie dit keer in de wereld van de Xenomorph te laten treden in een demo van “ALIEN, THE RPG” en ik als nutteloze factor die geld kost door alle leuke dingetjes, slappe praat en veelal een lach in een goed gesprek over waarschijnlijk niet veel.

Wat hebben we dan te bieden buiten een demo van Alien?

Zie ons als een reisorganisatie naar fantastische werelden, waar alles mogelijk is en nog meer bedacht kan worden. Eentje die je kunt betreden met vrienden, waar een persoon het spel leidt en de anderen daarop reageren als karakters in de wereld die de DM (Dungeon Master ofwel spelleider) aan de spelers voorschotelt.

Zie ons als een leverancier van beeldvorming van jouw karakter in de vorm van meer dan 200 miniaturen (sets niet inbegrepen), wereld vorming in de vorm van terrein en boeken die de verbeelding van de DM tot leven kunnen wekken.

Zie ons als de gids naar het fantastische; naar werelden die je nooit verwacht te zien en avonturen die je nooit voor mogelijk hield.

Nou kijk… dit is dus dat zwetsen waar ik het net over had. We bieden rollenspellen en diverse relevante boeken aan, die men niet overal tegenkomt, miniaturen van merken die niet overal verkrijgbaar zijn en leuke dingen die de rollenspel beleving zou moeten vergroten, gewoon in een kraam en daar is niks aan gelogen.

We hopen dat je even langskomt om te kijken wat we te bieden hebben en dat je het leuk vindt om een keer aan te schuiven om een kleine demosessie mee te draaien. Tot dan? Ja toch?

Maikel – Uw gastheer in de kraam.
Koen – Uw reisagent naar fantastische werelden en oorden (oh, daar ga ik weer), DM dus.