De meeste bezoekers herkennen onze kraam wel, die met de grote spinnen bovenop! Wij, Aig en Tamara, zijn Spooky Stuff en we maken homedecoratie met een duister randje en een vleugje humor. Dit doen we al geruime tijd met ontzettend veel plezier naast ons eigenlijke werk. Aig is tatoeëerder in Naaldwijk en Tamara werkt in de ouderenzorg in Rotterdam. Maar hoe is Spooky Stuff dan ontstaan? Zowel Aig als Tamara hebben altijd een fascinatie voor skulls, fantasy en horror gehad. Daarnaast vinden we het heerlijk om onze creativiteit vooral rondom Halloween de vrije hand te geven. Dat begon zeven jaar terug met het maken van creepy dolls die we in ons raam hingen tijdens Halloween. Daar kregen we zoveel reacties op dat we verder zijn gaan experimenteren. Er kwamen setjes, heksenkabinetjes en potion flesjes bij. Die flesjes waren niet allemaal even goed gelukt, een deel van de inhoud was gaan schimmelen en kwam er vanzelf weer uit gelopen :-) . Ondertussen weten we precies wat we wel en niet kunnen gebruiken en hebben we een enorme voorraad aan lege flesjes, etiketten, kralen, bedels etc.

 

Naast het samen creatief bezig zijn vinden we het heerlijk om in kringloopjes rond te neuzen. Eens in de paar weken gaan we er samen een dag op uit om ergens in Nederland een regio helemaal uit te pluizen van kringloop naar kringloop. Een groot deel van onze creatieve uitspattingen heeft eerst verloren in een hoek in een of andere kringloop gestaan. In de loop van de tijd weten we wat we wel en niet goed kunnen gebruiken en waar de interesse van onze klanten ligt. Soms is het zelfs zo dat we specifiek iets meenemen omdat we daar al een klant bij in onze gedachten hebben.

 

Ons eerste event was in 2015 de Magic Fair in Limbricht. Daar kregen we zoveel positieve reacties dat we de smaak te pakken kregen. Omdat de Gothic en Fantasy Fair (voorloper van het huidige Fantasy Fest) voor ons zowat naast de deur is wilden we ook daar een keer staan. Het was iets dat wel vaker door ons hoofd was gegaan, maar waar we nooit daadwerkelijk een stap toe hebben gedaan. Uiteindelijk is Fantasy Fest voor ons nu en soort thuisbasis, daar staan we altijd! Daarnaast doen we ook nog wel wat andere festivals, maar omdat het een hobby is en het maken van onze spullen best veel tijd vergt kunnen we niet maandelijks ergens staan. Naast de beurzen mogen we af en toe ook in opdracht werken en ook dat is fantastisch om te doen. Goed naar de klant luisteren en horen wat de wensen zijn, waarna we onze uiterste best doen om wat moois te maken.

 

In augustus staan we eindelijk, na anderhalf jaar niets te hebben kunnen doen, weer op een event. En dan in oktober weer fijn in de broodfabriek. We hopen jullie dan weer in vol ornaat te zien en bij te kunnen kletsen. De Trick or Treat staat alvast klaar!!!

 

Spooky Stuff