We nemen je mee naar een wereld waarin alles nét even een iets ruiger randje heeft…  namelijk de wereld waarin de Gothic, Victorian en Steampunk stijlen samen vloeien.. reis je met ons mee?

Steampunk is een fantasystroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction (b.v. Jules Verne) en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw). In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen. De mooie klederdracht herinnert aan de Victoriaanse jurken en kostuums, welke zijn opgesmukt met fictieve wapens, stoomkracht machinerie, klokjes, radars, kettinkjes en goggles. Ook hoeden worden versierd met wijzertjes en radartjes. Uurwerken en tandwieltjes staan centraal binnen de Steampunk.

Verras jij ons met jouw te gekke steampunk creatie?

Benieuwd naar wie deze te gekke spullen allemaal verkopen? Klik dan hier voor de deelnemerslijst en bekijk de standhouders per categorie.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat sommige stijlen veel overlap met elkaar hebben, staan de standhouders soms binnen meerdere genres op de website ingedeeld.