15 oktober 2022
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Demonstratie: Zwaardvechten - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
doorlopend
Spookhuis - Scare Team
Scare Team
Spookhuis

Dit jaar presenteert Scare team circus of freaks!

Laat je meenemen door de circus directeur de piste op. Wees een luisterend oor voor zijn gruwelijke verhalen over zijn freaks en wie weet ontmoet je ze wel! Kan jij uit de handen ontsnappen van de circus directeur en zijn freaks? Bezoek dan zijn mooie circus dit jaar op FantasyFest Rijswijk in de broodfabriek.

Griezelige groet Scare team!

Entree 2,50

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €2,50
Locatie: Spookhuis
doorlopend
Demonstratie: Eigentijdse Maliën sieraden maken
Petra's Eigentijdse Maliën sieraden

Petra maakt live tijdens Fantasy Fest eigen gemaakte sieraden van maliënkolder ringetjes.

Docent: Petra's Eigentijdse Maliën sieraden
Doorlopend
Demonstratie: Mork Borg
CCGwinkel

“Er staat iets verschrikkelijks te gebeuren…

Het einde van de realiteit is in aantocht en iedereen voelt het, het kriebelt.

Sommige kunnen er mee omgaan en het accepteren, andere draaien langzaam door tot kanibalen/ moordenaars of erger nog, necromancers in een cult.

Dit is wat Mork Borg is. Een roleplaying game, waar er niks te lachen valt, maar pure realiteit, het omgaan met een stervende fantasiewereld en belangrijker nog, het beste maken van de paar jaar die we nog met elkaar hebben.

Stap in de huid van een aantal van de laatst overlevende avonturiers op zoek naar rijkdom in een kelder van een oude vervallen tempel. Het valt de omliggende bewoners op dat er meer activiteit dan normaal is en hebben om wat moedige mensen gevraagd om eens te gaan kijken, voor hun dorp “aangetast wordt”.

 

Koen, de DM van CCGwinkel speelt een one shot avontuur, om te laten zien dat er meer is dan Dungeons and Dragons. Een visuele 3D kerker op tafel en 4 spelersminiaturen. Dat is samen met wat moed nodig om het raadsel op te lossen. Speel je mee? Je kunt jezelf aanmelden om een van de sessies van maximaal een uur mee te spelen. Er kunnen 4 spelers per uur meedoen, dus ben er snel bij, we zitten altijd snel vol.”

Docent: CCGwinkel
Aantal Plaatsen: 4
doorlopend
Fotografie: fantasyfotografie.nl
Fantasyfotografie door Willemijn Sterke

Jij bent een kunstwerk om aan de muur te hangen!

Kom bij me langs in mijn stand en laat jezelf in je kostuum op de foto zetten. Je omschrijft in welke fantasiewereld jij jezelf ziet en die maak ik vervolgens in Photoshop voor je. Je krijgt een uniek kunstwerk waar jij de hoofdrol in speelt en die je fantasie in beeld brengt.

Of kies uit een van de al eerder gemaakte achtergronden en ik verwerk je in die achtergrond. Kies voor een achtergrond in de ruimte, tussen levensgrote paddestoelen, in een sprookjesachtig bos, en ga zo maar door. Bekijk in mijn stand waar je uit kunt kiezen en we gaan samen aan de slag!

Of wil je liever een mooie close-up foto van jezelf? Ga op de foto met een van de mooie maskers die ik heb, of een te gekke steampunk hoed of een van de andere spullen die ik bij me heb. Ik maak een mooie close-up van je die je kunt gebruiken als achtergrond op je telefoon, computer of gewoon heel mooi groot aan de muur in je woonkamer hangt!

Ik ben dus niet zomaar een fotograaf: ik ontwerp in Photoshop en ben dus ook een Photoshop artiest! Kom langs om te zien wat ik allemaal doe en wat ik voor jou kan betekenen. Wil je alvast een voorproefje, check dan mijn website: www.fantasyfotografie.nl . Ik zie je heel graag op 15 en/of 16 oktober op het Fantasyfest!

Docent: Fantasyfotografie door Willemijn Sterke
doorlopend
Fotografie: Cosplay Meet NL
Mike Attinger

Cosplay Meet NL organiseert Cosplay Park Meets door heel Nederland. Daarnaast houden zij gethematiseerde Studio Meets in hun studio in Eindhoven. Op Fantasy Fest kun je bij de Cosplay Meet NL stand professioneel gefotografeerd worden in hun pop-up set en een gezellig kletspraatje maken met de teamleden en andere cosplayers

Docent: Mike Attinger
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
Doorlopend
Workshop: Keramieken pompoen schilderen
Elve Geluk
H10

Kom een leuke keramieken pompoen beschilderen bij Elve Geluk. Ga jij voor een tof pompoengezicht of maak je je eigen fantasy of steampunk voorstelling?

Docent: Elve Geluk
Kosten: €5,-
Locatie: H10
Doorlopend
Workshop: Masker maken
T Speldenhuis
i01

Kinderen kunnen hun eigen ball masquerade masker knutselen bij T Speldenhuis.

Keuze uit onder andere kat, vos en piraat.

Docent: T Speldenhuis
Kosten: €4,-
Locatie: i01
12:15 - 12:45
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
12:15: - 12:45
Workshop: SCHRIJVEN VOOR THEATER
Uitgeverij Zilverspoor: Cocky van Dijk & Peter van Roermund
Verteltheater

Het schrijven van een boek is wezenlijk anders dan schrijven voor theater. In deze workshop maak je kennis met verschillen maar ook met een aantal overeenkomsten. Hoe wordt een scene opgebouwd en op welke manieren kan een dramatische dialoog ontstaan? Aan de hand van voorbeelden uit het wereldrepertoire onderzoekt de deelnemer het rijke spectrum van taal in dienst van het spelen.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor: Cocky van Dijk & Peter van Roermund
Kosten: gratis
Locatie: Verteltheater
12:45 - 13:15
Chris Murphy
Chris Murphy
Frontier Stage

About the Artist: With no sign of slowing, violinist Chris Murphy has made a living by writing, performing and recording original music. For Murphy, the path forward is charted by looking backward, to the troubadours and minstrels of ages past. “In another era,” he says, “I would have played square dances, and loved it. I would have been a court musician in Versailles in the 17th Century, or a violinist in a circus orchestra.” For Chris, inspiration spans eras and aesthetics, but the fundamentals are the same.

Born into an Irish-Italian family near New York City, Murphy was surrounded by the disparate and eclectic sounds of his neighbors’ traditional music. “I heard and was influenced by everything – from Italian-mandolin music, to bluegrass and folk, to Latin music,” he says. Inevitably, he discovered rock ‘n’ roll, claiming still further influence from some of rock’s most adventurous and eclectic icons: Lou Reed and Ry Cooder, Bob Dylan and Richard Thompson. “My real hero,” he says, “was David Lindley. Hearing him play fiddle and lap steel with Jackson Browne — that kind of esoteric, enigmatic soloing over songs is originally what I loved.”

He learned about Turkish and Indian music at Simon’s Rock of Bard College and then studied composition at Boston’s New England Conservatory of Music. A longtime instrumental dabbler, Murphy has mostly taught himself how to play percussion, guitar and mandolin, even some Eastern instruments, but he found his proper match at 22, when he picked up the violin. “It’s the one instrument you’ll find anywhere you go,” he says. “And it has a wonderful, charming kind of minstrel quality. I love all the myths surrounding it.”

Eventually, Murphy sought his fortune in the West. Now based in Los Angeles, Murphy earns his living by teaching — guitar, mandolin and violin — working on music for films, and, mostly, by performing his work for audiences. And that’s hardly at the exclusion of recording. To wit, Murphy has amassed a deep catalog of solo and collaborative albums and made cameo appearances on records by Har Mar Superstar and The Dandy Warhols, among others. Murphy’s recordings include the likes of Steve Hodges and Larry Taylor from Tom Waits’ band, Nels Cline (Wilco), Mike Watt (fIREHOSE), D.J. Bonebrake and John Doe (X, The Knitters), Herb Pedersen (The Desert Rose Band), Tim O’Brien, Joachim Cooder (Buena Vista Social Club), Joey Peters (Grant Lee Buffalo), Walfredo Reyes Jr. (Santana), Trevor Hutchinson (Waterboys, Lunasa) and Pat D’Arcy, L. Shankar (Peter Gabriel), Victoria Williams. In the last year alone, Murphy has written and recorded six new albums in a vast array of styles. Chris has also been featured on television programs such as ‘Til Death and The Ellen Degeneres Show; his diverse and chameleon-like talents make him a sought after composer and collaborator for film and television. Chris has also performed in over 40 US states, in England and in Ireland.

Docent: Chris Murphy
Locatie: Frontier Stage
13:00 - 13:30
Workshop: Balfolk dansen
Berit
Fantasy Fest Stage

Vind je dansen leuk en ben je 15 oktober in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan ?

Docent: Berit
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
13:00 - 14:30
Workshop: Waterverf schilderen
Ignis Writing

Leer een leuke tekening maken met voornamelijk dieren, en geef deze vervolgens kleur met waterverf.
Duur: ongeveer 1,5 uur

Docent: Ignis Writing
Kosten: €10,-
Aantal Plaatsen: 3
13:00, 15:00, 17:00
Workshop: Fairy deuren schilderen
Fearygoods

Workshop elfendeurtjes beschilderen.

Docent: Fearygoods
Kosten: €5,-
13:30 - 14:15
Aérokorda
Aérokorda
Fantasy Fest Stage

Aérokorda is opgericht in 2016 en kan het best omschreven worden als neofolk met keltische, slavische en klassieke invloeden, deze komen duidelijk naar voor in de eigen composities van de band.

De op dat moment nog kersverse groep bracht in 2017 al een eerste album uit, ‘Hush the wolves’. Aérokorda kreeg daardoor al snel de kans om enkele mooie optredens te geven in zowel binnen- als buitenland.

Om nog meer te groeien, beslisten de jonge wolven om deel te nemen aan twee muziekwedstrijden, die ze ook allebei wonnen. Met trots mogen ze de Folkarria concurso (Spanje) en de Mauro Burnelli Concorso (Italië) op hun palmares schrijven. Voor de tweede plaat ‘Ashes fell’ (2021) heeft Aérokorda meer tijd genomen en is de ondertussen internationale band vrijer gaan experimenteren met verschillende invloeden. De nummers rijpten langer, waardoor de groep nog meer een eigen sound ontwikkelde.

Het Belgische trio bestaat uit Pavel Souvandjiev (viool), Adriaan Van Wonterghem (gitaar) en Davy Cautaerts (Irish whistle, octaafmandoline).

Docent: Aérokorda
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:15 - 14:45
Abe de Verteller: De geest van Skarp
Abe de Verteller
Verteltheater

Een IJslandse saga over een vrekkige boer die gaat spoken omdat hij geen afstand kan doen van zijn verborgen schat. Ook vertel ik het verhaal van de bloedbroeders Asvith en Asmund die elkaar letterlijk volgen tot in de dood!

Abe de Verteller vertelt al meer dan 20 jaar, meer dan 390 mythen en sprookjes. Dit doet hij met de passie van een ware verteller! Uit de verhalen haalt hij zijn inzichten en inspiraties. Hij vertelt verhalen waar en wanneer hij maar kan, want dat is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt met expressie en emotie, met hart en handen en met vuur en vlam! www.abedeverteller.nl

Docent: Abe de Verteller
Locatie: Verteltheater
14:45 - 15:15
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
15:15 - 15:45
Davey McAuley
Davey McAuley
Frontier Stage

Master Magician and Illusionist, Davey McAuley, has been described as an out and out freak of nature! This globe-trotting, sword swallowing, fire breathing, glass walking, whisky drinking Bohemian, has been branded the ‘Freakiest Show On Earth!’ His insatiable appetite to terrify and amaze has brought him around the world. He has been seen travelling with many carnivals, circuses, families of freaks (some questionable bearded ladies) and was a headline act at the world famous ‘Ripley’s Believe It Or Not’ in Times Square, New York! Be prepared for laughter, terror and amazement as you welcome to the stage, DAVEY McAULEY!

Davey has a large following in Ireland, especially in the Dublin area. He is also a regularly scheduled as entertainer on cruise ships; and since 2015 McAuley has been active in the Netherlands as support act for Celtic Folk bands at festivals and venues, and he was the first person in the Netherlands (and one of few worldwide) to perform Houdini strait jacket escape during upside-down bungee jump. Davey will soon attempt to set world record with this stunt.

A true carny and vagabond at heart, Davey McAuley is at home wherever he hangs his hat.

Docent: Davey McAuley
Locatie: Frontier Stage
15:45 - 16:15
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: gratis
Locatie: Verteltheater
16:30 - 18:00
Workshop: Waterverf schilderen
Ignis Writing

Leer een leuke tekening maken met voornamelijk dieren, en geef deze vervolgens kleur met waterverf.
Duur: ongeveer 1,5 uur

Docent: Ignis Writing
Kosten: €10,-
Aantal Plaatsen: 3
17:00 - 17:30
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
17:30 - 18:00
Abe de Verteller: Het ding uit de duisternis
Abe de Verteller
Verteltheater

We gaan Gotisch griezelen met dit verhaal van de beroemde horrorauteur H.P. Lovecraft. Een man vindt in een verlaten kerk een mysterieuze steen. Vanaf dat moment vindt hij geen rust meer in zijn slaap. Iets is wakker geworden en volgt hem met een jaloerse, intense blik..

Abe de Verteller vertelt al meer dan 20 jaar, meer dan 390 mythen en sprookjes. Dit doet hij met de passie van een ware verteller! Uit de verhalen haalt hij zijn inzichten en inspiraties. Hij vertelt verhalen waar en wanneer hij maar kan, want dat is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt met expressie en emotie, met hart en handen en met vuur en vlam! www.abedeverteller.nl

Docent: Abe de Verteller
Locatie: Verteltheater
18:00 - 18:45
Withershins
Withershins
Fantasy Fest Stage

Withershins is een jonge folkformatie van Nederlandse bodem die de Ierse traditionele muziek met een jeugdige speelsheid interpreteert. Ze stoeien met jigs, strelen een wals of beuken zich door een pompende reel heen; met gezond respect voor de traditie, maar altijd met een knipoog en een flinke dosis rebellie. Traditionele deunen worden verpakt in een modern, fijn uitgekiend arrangement, en eigengeschreven tunes zetten je op het verkeerde been met hun onverwachte wendingen. Het geheel wordt doorspekt met pakkende murder ballads en humoristische pubsongs.

Docent: Withershins
Locatie: Fantasy Fest Stage
16 oktober 2022
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Demonstratie: Zwaardvechten - Zwaard & Steen
Zwaard en Steen
Arena

Zwaard en Steen zal in de arena diverse demonstraties geven in Europse zwaardvechtkunsten.

 

Docent: Zwaard en Steen
Locatie: Arena
doorlopend
Spookhuis - Scare Team
Scare Team
Spookhuis

Dit jaar presenteert Scare team circus of freaks!

Laat je meenemen door de circus directeur de piste op. Wees een luisterend oor voor zijn gruwelijke verhalen over zijn freaks en wie weet ontmoet je ze wel! Kan jij uit de handen ontsnappen van de circus directeur en zijn freaks? Bezoek dan zijn mooie circus dit jaar op FantasyFest Rijswijk in de broodfabriek.

Griezelige groet Scare team!

Entree 2,50

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €2,50
Locatie: Spookhuis
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
doorlopend
Fotografie: fantasyfotografie.nl
Fantasyfotografie door Willemijn Sterke

Jij bent een kunstwerk om aan de muur te hangen!

Kom bij me langs in mijn stand en laat jezelf in je kostuum op de foto zetten. Je omschrijft in welke fantasiewereld jij jezelf ziet en die maak ik vervolgens in Photoshop voor je. Je krijgt een uniek kunstwerk waar jij de hoofdrol in speelt en die je fantasie in beeld brengt.

Of kies uit een van de al eerder gemaakte achtergronden en ik verwerk je in die achtergrond. Kies voor een achtergrond in de ruimte, tussen levensgrote paddestoelen, in een sprookjesachtig bos, en ga zo maar door. Bekijk in mijn stand waar je uit kunt kiezen en we gaan samen aan de slag!

Of wil je liever een mooie close-up foto van jezelf? Ga op de foto met een van de mooie maskers die ik heb, of een te gekke steampunk hoed of een van de andere spullen die ik bij me heb. Ik maak een mooie close-up van je die je kunt gebruiken als achtergrond op je telefoon, computer of gewoon heel mooi groot aan de muur in je woonkamer hangt!

Ik ben dus niet zomaar een fotograaf: ik ontwerp in Photoshop en ben dus ook een Photoshop artiest! Kom langs om te zien wat ik allemaal doe en wat ik voor jou kan betekenen. Wil je alvast een voorproefje, check dan mijn website: www.fantasyfotografie.nl . Ik zie je heel graag op 15 en/of 16 oktober op het Fantasyfest!

Docent: Fantasyfotografie door Willemijn Sterke
doorlopend
Fotografie: Chris Mahn Fotografie
Chris Mahn

Ik ben Chris Mahn, geboren in 1964 en sinds 1987 getrouwd.

Van 2004 tot 2012 heb ik een fantasy gift store gehad in Spijkenisse en daar verkocht ik o.a. op maat gemaakte kleding die wij zelf ontworpen zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws en nog veel meer. Om deze kleding op de website te kunnen laten zien moesten er foto’s van gemaakt worden en deze werden in het begin gemaakt door een klant die als hobby fotografie had. Ik deed dan de styling totdat ik op een dag besloot om ook eens op dat knopje te gaan drukken en sindsdien ben ik “hobby” fotograaf. Eerst met een geleende camera met bijbehoren en langzamerhand begon ik mijn eigen spulletjes te verzamelen. Daarna een facebook pagina aangemaakt en op die manier de contacten gelegd met andere fotografen en modellen. Het resultaat tot dusver vind je op www.chrismahn.nl.

 

Ik shoot van fashion t/m naakt en vind vrijwel alles leuk om te doen. Nu gebeurt het mij wel vrij vaak dat ik verzoeken krijg voor portfolio shoots lingerie t/m naakt en daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat mijn werk daarin gewaardeerd wordt en dat men mij dit toevertrouwd. Ook vind ik het een uitdaging om dit soort thema’s mooi en sfeervol neer te zetten. Ik beschouw mijzelf dan ook als een “bofkont” dat ik dit soort shoots geregeld mag/kan doen. Daarnaast werk ik ook constant aan mijn portfolio met “geklede” shoots zoals fantasy, gothic, cosplay, middeleeuws enz. Daarvoor bezit ik ook kleding die gebruikt kan worden.

 

Ik overleg alles goed met de modellen en schiet de plaatjes die het model en ik leuk vinden. Een shoot moet gezellig zijn, de sfeer ontspannen en er mag gelachen worden. Wanneer er dan ook nog eens een klik is tussen model en fotograaf dan worden de foto’s vanzelf mooi. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi op de foto kan mits er een goede samenwerking tussen model en fotograaf tot stand komt.

 

Dus denk niet bij jezelf, “ik hou niet op een foto”, maar trek de stoute schoenen aan en laat je eens mooi op de foto zetten. Ik ben enorm geduldig en leg je stap voor stap uit hoe en wat te doen. Tijdens de shoot laat ik je geregeld zien waar we mee bezig zijn zodat je ook zelf actief kan meedenken.

 

Interesse gewekt, kom langs op de stand en laat je leuk op de foto zetten.

Docent: Chris Mahn
doorlopend
Fotografie: Cosplay Meet NL
Mike Attinger

Cosplay Meet NL organiseert Cosplay Park Meets door heel Nederland. Daarnaast houden zij gethematiseerde Studio Meets in hun studio in Eindhoven. Op Fantasy Fest kun je bij de Cosplay Meet NL stand professioneel gefotografeerd worden in hun pop-up set en een gezellig kletspraatje maken met de teamleden en andere cosplayers

Docent: Mike Attinger
12:15 - 12:45
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
12:15: - 12:45
Workshop: De ingrediënten van een goed verhaal
Uitgeverij Zilverspoor: Kelly van der Laan
Verteltheater

Ieder goed verhaal dat je ooit gelezen hebt, deed een aantal dingen juist, en bevatte een aantal belangrijke ingrediënten die niet achterwege mogen blijven. Wil je weten welke dat zijn, en hoe je die moet toepassen in je eigen verhalen? Volg dan deze workshop!

Docent: Uitgeverij Zilverspoor: Kelly van der Laan
Kosten: gratis
Locatie: Verteltheater
12:45 - 13:15
Chris Murphy
Chris Murphy
Frontier Stage

About the Artist: With no sign of slowing, violinist Chris Murphy has made a living by writing, performing and recording original music. For Murphy, the path forward is charted by looking backward, to the troubadours and minstrels of ages past. “In another era,” he says, “I would have played square dances, and loved it. I would have been a court musician in Versailles in the 17th Century, or a violinist in a circus orchestra.” For Chris, inspiration spans eras and aesthetics, but the fundamentals are the same.

Born into an Irish-Italian family near New York City, Murphy was surrounded by the disparate and eclectic sounds of his neighbors’ traditional music. “I heard and was influenced by everything – from Italian-mandolin music, to bluegrass and folk, to Latin music,” he says. Inevitably, he discovered rock ‘n’ roll, claiming still further influence from some of rock’s most adventurous and eclectic icons: Lou Reed and Ry Cooder, Bob Dylan and Richard Thompson. “My real hero,” he says, “was David Lindley. Hearing him play fiddle and lap steel with Jackson Browne — that kind of esoteric, enigmatic soloing over songs is originally what I loved.”

He learned about Turkish and Indian music at Simon’s Rock of Bard College and then studied composition at Boston’s New England Conservatory of Music. A longtime instrumental dabbler, Murphy has mostly taught himself how to play percussion, guitar and mandolin, even some Eastern instruments, but he found his proper match at 22, when he picked up the violin. “It’s the one instrument you’ll find anywhere you go,” he says. “And it has a wonderful, charming kind of minstrel quality. I love all the myths surrounding it.”

Eventually, Murphy sought his fortune in the West. Now based in Los Angeles, Murphy earns his living by teaching — guitar, mandolin and violin — working on music for films, and, mostly, by performing his work for audiences. And that’s hardly at the exclusion of recording. To wit, Murphy has amassed a deep catalog of solo and collaborative albums and made cameo appearances on records by Har Mar Superstar and The Dandy Warhols, among others. Murphy’s recordings include the likes of Steve Hodges and Larry Taylor from Tom Waits’ band, Nels Cline (Wilco), Mike Watt (fIREHOSE), D.J. Bonebrake and John Doe (X, The Knitters), Herb Pedersen (The Desert Rose Band), Tim O’Brien, Joachim Cooder (Buena Vista Social Club), Joey Peters (Grant Lee Buffalo), Walfredo Reyes Jr. (Santana), Trevor Hutchinson (Waterboys, Lunasa) and Pat D’Arcy, L. Shankar (Peter Gabriel), Victoria Williams. In the last year alone, Murphy has written and recorded six new albums in a vast array of styles. Chris has also been featured on television programs such as ‘Til Death and The Ellen Degeneres Show; his diverse and chameleon-like talents make him a sought after composer and collaborator for film and television. Chris has also performed in over 40 US states, in England and in Ireland.

Docent: Chris Murphy
Locatie: Frontier Stage
13:00 - 1:4:30
Workshop: Waterverf schilderen
Ignis Writing

Leer een leuke tekening maken met voornamelijk dieren, en geef deze vervolgens kleur met waterverf.
Duur: ongeveer 1,5 uur

Docent: Ignis Writing
Kosten: €10,-
Aantal Plaatsen: 3
13:15 - 14:00
Robby Valentine
Robby Valentine
Fantasy Fest Stage

Robby Valentine is most known in the Netherlands for his 1980’s worldwide hit, ‘Over and Over Again’. Since those days, Robby became an icon in the rock scene. He has his own music, Bizarro World and Alliance being the two most recent. He is also known as the #1 QUEEN cover band.

Read all about Robby here:

Dutch: https://nl.wikipedia.org/wiki/Robby_Valentine

English: http://www.robbyvalentine.nl/

Docent: Robby Valentine
Locatie: Fantasy Fest Stage
14:15 - 14:45
Cathinca vertelt en zingt: het verhaal van Pwyll
Cathinca van Sprundel
Verteltheater

Cathinca vertelt en zingt: het verhaal van Pwyll
Wanneer de jonge prins Pwyll tijdens de jacht Arawn, koning van de Andere Wereld beledigt, weet hij dat hij in de problemen zit. Om zijn eer te redden moet hij de gedaante van deze oeroude koning aannemen om de gevaarlijke Hafgan te verslaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Tijdens Fantasyfest zingt en vertelt Cathinca dit magische verhaal uit de Mabinogi, een oud manuscript uit Middeleeuws Wales. Deze mythe was de inspiratie voor haar boek: ‘De held van Anwyn.’ Ze vertelt niet alleen over dit avontuur, maar omlijst die ook met magische Keltische muziek op de harp.

Over Cathinca
Voor balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem en harpspel heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. In 2022 verscheen haar eerste cd: ‘Harpsong.’ Daarnaast stort ze zich met succes op het schrijven: ‘De vrouwe van Myrdin’, ‘De held van Anwyn’ en ‘Ellowyns toren’, uitgegeven bij Dutch Venture Publishing, staan in vele boekenkasten. Voor haar verhalen en muziek laat ze zich inspireren door (Keltische) mythen, sagen en sprookjes. Op Fantasyfest is ook Kerstmagie, een bundel met magische kerstverhalen voor het eerst verkrijgbaar!

www.cathinca.com
https://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/

Docent: Cathinca van Sprundel
Locatie: Verteltheater
14:45 - 15:15
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
15:15 - 16:15
Kostuumwedstrijd
Fantasy Fest
Fantasy Fest Stage

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan onze kostuumwedstrijd? Dat kan. Op zondag 16 oktober wordt de kostuumwedstrijd weer gehouden bij Fantasy Fest.

Voorwaarden deelname:

  • Minimale leeftijd 16 jaar. (ben je jonger en wil je deelnemen? Dan dien je begeleid te worden door een volwassene).
  • Je dient aanwezig te zijn bij Fantasy Fest op zondag 16 oktober tussen 14:30-17:00 uur. (de wedstrijd start rond 15:15 uur)
  • Bij inschrijving dien je een foto mee te sturen van je kostuum en tevens een uitleg over je kostuum en/of personage
  • Je inschrijving is pas definitief zodra je vanuit de organisatie een bevestiging hebt ontvangen.

Inschrijven kan tot 9 oktober 2022.

De jury zal twee winnaars bekend maken. De winnaars ontvangen een mooie prijs, samengesteld door o.a. onze standhouders.

Meedoen is simpel. Vul het aanmeldformulier in op https://fantasyfest.nl/kostuumwedstrijd/ en meld je aan!

Docent: Fantasy Fest
Locatie: Fantasy Fest Stage
16:00 - 16:30
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: gratis
Locatie: Verteltheater
16:30 - 17:00
Prophecy Playground
Prophecy Playground
Frontier Stage

Prophecy Playground is an alternative-folk project founded by guitarist singer-songwriter and composer Or Izekson.
Combining gentle melancholic songs and instrumental themes on the acoustic guitar with a dynamic string section, Prophecy Playground’s music creates a semi-forgotten, yet newly imagined sound – a kind of Folk which combines the melancholic with mysterious and mellow with dramatic – thus offering a new and unique take on contemporary Folk music.

On February 2020 Prophecy Playground’s released their anticipated debut album “Comfort Zone” on the Dutch international record label Friendly Folk Records.
Though it was release was just before COVID-19 hit, the album received warm reviews on several acclaimed international music magazines.

‘Comfort Zone’ was somewhat of a concept album which reflects Izekson’s approach towards the music: a srickly acoustic production that blends skilful acoustic guitar playing (often on various tuning alterations) together with various arrangements for string section & other orchestral instruments – whilst not harming the gentleness and fragility of the songs’ core.

On September 21′ the band released the single ‘Tincture of Guilt’ which serves as the alt-folk group’s first single from their upcoming 2nd album.

Prophecy Playground’s songs deal with one’s struggle for inner-self embetterment, the lack of purpose in the virtual age, and a perpetual longing for a home – both in the physical and the spiritual one.

Gaining momentum before COVID19, the band toured it’s native Israel in different venues and festivals and made a UK live debut in London. With live music’s return last summer – the group went back on stage and performed an NYC mini-tour and on KMC, an online music showcase in Japan.

Besides the Prophecy Playground original materials, Izekson is also performing a tribute solo act dedicated to Nick Drake’s album masterpiece “Pink Moon”.

Docent: Prophecy Playground
Locatie: Frontier Stage
16:30 - 18:00
Workshop: Waterverf schilderen
Ignis Writing

Leer een leuke tekening maken met voornamelijk dieren, en geef deze vervolgens kleur met waterverf.
Duur: ongeveer 1,5 uur

Docent: Ignis Writing
Kosten: €10,-
Aantal Plaatsen: 3
17:00 - 17:30
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
17:30 - 18:00
Workshop: Wereldbouw
Uitgeverij Zilverspoor: Kim ten Tusscher
Verteltheater

Een goed fantasyverhaal neemt je mee naar een andere wereld. Maar hoe creëer je die? Fantasyschrijver Kim ten Tusscher vertelt je haar werkwijze, maar zet jullie ook aan het werk. Laat alle regels en beperkingen van de echte wereld achter je en doe mee. Tijdens deze workshop bedenken we samen een fantasywereld, compleet met landschap, volkeren, culturen en alles wat we maar kunnen verzinnen. Niets is te gek, want er zijn geen regels.

Docent: Uitgeverij Zilverspoor: Kim ten Tusscher
Kosten: gratis
Locatie: Verteltheater
18:00 - 18:45
The Royal Spuds
The Royal Spuds
Fantasy Fest Stage

Een beetje punk, een vleugje rockmuziek, een snufje metal en heel veel folkdeuntjes is wat The Royal Spuds “een feest in stijl” noemen!

Vanaf de start in 2012 zijn The Royal Spuds al bezig met het ontwikkelen van hun eigen muziekstijl. Dit resulteerde in 2 volledige albums en 2 EP’s. Met de release van de debuut-EP “Start Your Engines!” introduceerde de band hun recept voor “Spudrock”. In de jaren daarna werd deze EP opgevolgd door de studioalbums “Wanted Drunk’ n ’Alive” en “It’s a Fecking Freakshow”. Vlak voor de jaarwisseling in 2018 brachten The Royal Spuds de EP ‘Unforgotten Lore’ uit.

Op 2 april 2022 brachten The Royal Spuds hun nieuwste productie “Roots Of Life” uit. Met de bekende mix van stijlen, energie en passie blijft het feest op vol vermogen aan de gang!

Docent: The Royal Spuds
Locatie: Fantasy Fest Stage