25 november 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

 

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Adventure Room- Scare Team
Scare Team
Adventure Room

Adventure Room – De Expeditie

Ga jij mee op avontuur met Jan de reiziger. Laat jullie meeslepen met zijn spannende verhalen over de zoektocht naar de Yeti op de noordpool. Kan jij het avontuur afmaken wat Jan nooit gelukt is? Kom dan naar onze adventure room De Expeditie. Sluit je aan bij Jan de expeditie reiziger en zijn team en wie weet vind jij wel de verschrikkelijke Yeti.

Entree 3,-

 

Docent: Scare Team
Kosten: €3,-
Locatie: Adventure Room
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
12:30-13:00 & 14:45-15:15
Cathinca vertelt en zingt
Cathinca van Sprundel
Workshopruimte

Cathinca vertelt en zingt: Winterballaden

Voor winterse balladen en mythische verhalen ben je bij Cathinca aan het juiste adres. Met haar stem en harpspel heeft ze al vele luisteraars weten te betoveren. Deze Fantasyfesteditie voert ze je mee op een muzikale reis vol sneeuwkoninginnen, langs bevroren kerkjes, stille nachten en warme haardvuren.

Naast haar Winterse balladen op zaterdag, werkt ze op zondag samen met Abe de Verteller om zijn wintervertellingen nog meer tot leven te brengen.

Mocht je wat van de magie mee naar huis willen nemen: diverse mythische en sprookjesachtige boeken van haar hand, waaronder de bundel Wintermagie met winterverhalen, zijn op Fantasyfest te koop. Ook heeft ze haar eigen cd ‘Harpsong’ mee.

www.cathinca.com
https://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/

 

Docent: Cathinca van Sprundel
Locatie: Workshopruimte
12:30-13:30
Cindy-Louise
Cindy-Louise
Fantasy Fest Stage

Known for her unique writing style, independent artist Cindy-Louise is making waves in the global music industry. Having only starting her career in 2019, the South African-born singer has  already been featured in Huisgenoot magazine, News24 lifestyle and on Jacaranda FM. Her Debut album HUMANITY was recorded in The Netherlands and has received strong reviews since its release in 2021. Currently sitting over 30 thousand streams on Spotify is her song Just Relax, with Make It Out Here Alive already hitting over 107 thousand views on Youtube. Cindy-Louise’s vocal ability and sound is unique, and she is best known for her creative indie pop and progressive rock music aesthetic.

Docent: Cindy-Louise
Locatie: Fantasy Fest Stage
13:15-13:45 & 17:15-17:45
Uitgeverij Zilverspoor
Cocky van Dijk
Workshopruimte

Zaterdag: 13.15 – 13.45:

Lezing: DNA van verhalen. Het ontstaan van verhalen van nul tot nu.

Door Peter DeWillis

Sinds oudsher vertelt men verhalen om zichzelf, de wereld en het buitengewone te leren begrijpen. De diverse genres van het fantastische in boeken, comics, films en andere kunstvormen komen voort uit bronnen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan. Door overlevering zijn ze doorgegeven en gegroeid tot verhalen en personages die we nu kennen. In een korte reis door de eeuwen wordt je verteld over het DNA van de verhalen.

 

Zaterdag 17,15 – 17.45

Sneller, snel, snelst: hoe schrijf je actiescènes?

Door Kelly van der Laan

 

Actiescènes zijn misschien wel de lastigste scènes ooit. Hoe bouw je naar die spanning toe, houd je die spanning vast en zorg je ervoor dat de scène lekker vlot doorloopt?

Kelly van der Laan weet als geen ander hoe je die scènes kunt neerzetten, zonder dat ze ‘cheesy’ of saai worden, of dat je juist te snel door de scène heen rent.

De kunst van de actie, het is een vak apart. Maar als je de kneepjes eenmaal weet, wordt ook jij een meester in de actie.

Docent: Cocky van Dijk
Locatie: Workshopruimte
14:00-14:30
Celtica Publishing & CPR
Anna López Dekker
Workshopruimte

Workshop: Wereldopbouw

Een van de dingen die zo leuk is aan het lezen van fantasy en SF, is het verdwalen in nieuwe werelden. Maar hoe kan een auteur ervoor zorgen dat die nieuwe werelden de lezer helpen meeslepen in het avontuur? Hoe maak je het geloofwaardig voor de lezer?

In deze workshop zullen we een aantal belangrijke factoren bespreken, waardoor jouw fantasywereld logisch aanvoelt, en waarin jouw personages zonder kunstgrepen van jouw kant hun weg kunnen vinden.

Docent: Anna López Dekker
Locatie: Workshopruimte
14:15-15:45
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

???? Ontdek de Magie van Balfolk op Fantasy Fest! ????

???? Wat is Balfolk? ????
Balfolk is een collectie volksdansen die uit heel Europa komen, van Polen tot Hongarije, en van Portugal tot Zweden. Het zijn eenvoudige dansen die meer gaan om plezier hebben dan om strak de passen volgen. Er zitten rijdansen, koppeldansen, mixers, en solodansen tussen.

???? Wie zijn wij? ????
DansKnusjes is een gepassioneerd duo, bestaande uit Berit en Jan. Beiden hebben al ruim 10 jaar balfolk ervaring en willen jullie met liefde kennis laten maken met de wondere wereld van Balfolk!

???? Wat kun je verwachten? ????
De workshops duren 1.5 uur en zijn onder live begeleiding van getalenteerde muzikanten die samen met onze assistenten de dans zo duidelijk mogelijk maken. Beide dagen is er een ander lesprogramma, dus we hopen zoveel mogelijk van jullie bij alle twee te zien! Zaterdag zijn de dansen fijn knus, en Zondag gaan we veel bewegen!

???? Wat moet je weten? ????
– Je hoeft geen danspartner mee te nemen, al mag dat natuurlijk wel.
– Na de workshops kun je je vaardigheden meteen in de praktijk brengen, want er speelt na beide workshops een band met muziek waarop je kunt balfolken!
– Voorkennis of danservaring is niet nodig.

✨ Interesse in meer? ✨
Voor vragen en informatie over de toekomstige lessenreeks in Alphen aan den Rijn kun je contact op nemen via de email: Contact@DansKnusjes.nl
Voor verdere balfolk evenementen in Nederland kun je kijken op: balfolk.nl/agenda

Ontdek Balfolk met ons op Fantasy Fest!

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
15:30 - 17:00
Kostuumwedstrijd
Fantasy Fest
Fantasy Fest Stage

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan onze kostuumwedstrijd? Dat kan. Op zaterdag 25 november wordt de kostuumwedstrijd weer gehouden bij Fantasy Fest.

Voorwaarden deelname:

  • Minimale leeftijd 14 jaar. (Ben je jonger en wil je deelnemen? Dan dien je begeleid te worden door een volwassene.)
  • Je dient aanwezig te zijn bij Fantasy Fest op zaterdag 25 november tussen 15:30 – 17:00.
    (De wedstrijd start om 16:00, zorg ervoor dat je je uiterlijk 10 min van te voren backstage meldt.)
  • Bij inschrijving dien je een foto mee te sturen van je kostuum en tevens een uitleg over je kostuum en/of personage.
  • Bij je inschrijving mag je een audio bestand meesturen, leuk als ondersteuning van je act of als bijpassende karakter muziek wanneer je over het podium loopt, maar is niet verplicht.
  • Je inschrijving is pas definitief zodra je vanuit de organisatie een bevestiging hebt ontvangen.

De jury zal twee winnaars bekend maken. De winnaars ontvangen een mooie prijs, samengesteld door o.a. onze standhouders.

Meedoen is simpel. Vul het aanmeldformulier in op https://fantasyfest.nl/kostuumwedstrijd/ en meld je aan!

Docent: Fantasy Fest
Locatie: Fantasy Fest Stage
15:30 - 16:00
Sunfire
CeltCast
Het Huispodium

Krijg de kans om je vragen de stellen aan jouw favoriete band! Dat is wat jij kan gaan doen bij het huispodium.

Heb je geen vragen maar wil je luisteren naar de vragen van anderen? Dan is dat ook zeker mogelijk!

Docent: CeltCast
Kosten: Gratis
Locatie: Het Huispodium
16:15-16:45 uur
Carrot Flute Workshop
Michal Matynia
Workshopruimte

At Fantasyfest, we’re thrilled to offer a unique and engaging activity for children and families – the Carrot Flute Workshop. This creative and educational workshop allows participants of all ages to delve into the world of homemade musical instruments.

Under the guidance of our experienced instructors, attendees will learn how to transform ordinary carrots into fully functioning flutes. This hands-on experience not only fosters a love for music and craftsmanship but also promotes an appreciation for sustainable practices and creativity.

Our workshop is designed to be accessible for children of all ages, making it a perfect family-friendly activity. Participants will not only build their carrot flutes but also learn the basics of playing them, ensuring they leave with a memorable souvenir and a new skill.

The Carrot Flute Workshop is a highlight of our festival’s activities, combining fun, education, and music in a unique way. Don’t miss out on this extraordinary opportunity to create music from nature!

We look forward to adding an element of whimsy and learning to Fantasyfest with our Carrot Flute Workshop.”

Docent: Michal Matynia
Kosten: Gratis
Locatie: Workshopruimte
17:30- 18:45
Sunfire
Sunfire
Fantasy Fest Stage

Het Oude Westen. Heet, droog en een ware puinhoop. Vrouwen en mannen hadden echte moed nodig om de ontberingen van het nieuw geclaimde land te overleven. Een tijd van gevreesde bandieten, roofzuchtige veehouders, heroïsche sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. Met andere woorden, een tijd die sterk geromantiseerd is. De verhalen die dicht bij de waarheid lagen, hadden niet altijd een happy end.

De troubadours van Sunfire schrijven verhalen over deze moeilijke tijden en doen er alles aan om het publiek te vermaken met ruige en dansbare Alternative Western Folk. Sunfire combineert vakkundig meerdere genres zoals folk, americana, roots, rock en bluegrass om een ​​origineel en nichegeluid te creëren. Als je ze eenmaal hoort en ziet optreden, kan je niet anders dan verliefd worden. Verwacht rauwe zang, meeslepende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber.

www.sunfire-music.com

Videoclip
Facebook
Instagram

Docent: Sunfire
Locatie: Fantasy Fest Stage
17:45 - 18:15
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

Docent: Annemiek Steur
Kosten: Gratis
Locatie: Verteltheater
26 november 2023
Tijd
Thema
Docent
Locatie
doorlopend
Demonstratie - Bataille
Bataille
Arena

Bataille legt zich toe op het trainen van historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers zoals studenten, werkenden en zeer variërend in leeftijd. Zij zijn verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en vanwege hun passie voor de krijgskunsten.

Naast de demonstraties die zij geven in de Arena, verzorgen zij hierna een workshop. Je kan naast hun optredens altijd bij ze langskomen.

 

 

Docent: Bataille
Locatie: Arena
doorlopend
Handboogschieten- Team Haagse Schutters
Team Haagse Schutters
Demoruimte Boogschieten

Team Haagse Schutters is een groep ervaren boogschutters en gediplomeerde trainers. Zij vinden het leuk om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te maken met de originele vorm van het handboogschieten. Handboogschieten zoals dat al eeuwen wordt gedaan.

Ben jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell? Wij hebben voor iedereen een passende handboog beschikbaar. Kom het proberen! Schieten met een echte handboog en echte pijlen!

Boogschieten kan bij de demoruimte.

 

Docent: Team Haagse Schutters
Locatie: Demoruimte Boogschieten
doorlopend
Workshop: Jump Stilt lopen
Jump Stilts Crew
Demoruimte Jump Stilts Crew

De Jump Stilts Crew zijn aanwezig bij Fantasy Fest.

Wil je een poging wagen om op Jump Stilts te lopen? Ga dan zeker langs bij de kraam en volg een (betaalde) workshop. Tevens zullen zij demo’s laten zien bij de kraam!

Docent: Jump Stilts Crew
Locatie: Demoruimte Jump Stilts Crew
doorlopend
Adventure Room- Scare Team
Scare Team
Adventure Room

Adventure Room – De Expeditie

Ga jij mee op avontuur met Jan de reiziger. Laat jullie meeslepen met zijn spannende verhalen over de zoektocht naar de Yeti op de noordpool. Kan jij het avontuur afmaken wat Jan nooit gelukt is? Kom dan naar onze adventure room De Expeditie. Sluit je aan bij Jan de expeditie reiziger en zijn team en wie weet vind jij wel de verschrikkelijke Yeti.

Entree 3,-

 

 

Docent: Scare Team
Kosten: €3,-
Locatie: Adventure Room
doorlopend
Verschillende demonstraties - Hobby Headquarters Rijswijk
Hobby Headquarters

Wij geven een Dungeons & Dragons demo, dit een een rollenspel waarbij een groep avonturiers in een fantasy wereld simpel gezegd tegen ongedierte en monsters vecht om schatten te ontdekken. Een spelleider, de Dungeon master schetst de situatie en interactie tussen de spelers en de rol van de dobbelsteen bepaald de uitkomt. D&D is ook bekend van TV series als “Stranger Things” en “The big bang theory”.

Verder zullen wij miniatuur schilder demo geven en mogelijk ook het bouwen van scenery. Deze figuren en scenery worden gebruikt bij o.a. D&D, Warhammer en verschillende board en Wargames. Omdat Wargames als bv. Warhammer te complex en langdurig zijn geven wij hier wel een presentatie en info van maar spelen dit niet op de beurs.

 

Docent: Hobby Headquarters
Kosten: gratis
12:15-13:45
Workshop: Balfolk dansen
Berit & Jan
Fantasy Fest Stage

???? Ontdek de Magie van Balfolk op Fantasy Fest! ????

???? Wat is Balfolk? ????
Balfolk is een collectie volksdansen die uit heel Europa komen, van Polen tot Hongarije, en van Portugal tot Zweden. Het zijn eenvoudige dansen die meer gaan om plezier hebben dan om strak de passen volgen. Er zitten rijdansen, koppeldansen, mixers, en solodansen tussen.

???? Wie zijn wij? ????
DansKnusjes is een gepassioneerd duo, bestaande uit Berit en Jan. Beiden hebben al ruim 10 jaar balfolk ervaring en willen jullie met liefde kennis laten maken met de wondere wereld van Balfolk!

???? Wat kun je verwachten? ????
De workshops duren 1.5 uur en zijn onder live begeleiding van getalenteerde muzikanten die samen met onze assistenten de dans zo duidelijk mogelijk maken. Beide dagen is er een ander lesprogramma, dus we hopen zoveel mogelijk van jullie bij alle twee te zien! Zaterdag zijn de dansen fijn knus, en Zondag gaan we veel bewegen!

???? Wat moet je weten? ????
– Je hoeft geen danspartner mee te nemen, al mag dat natuurlijk wel.
– Na de workshops kun je je vaardigheden meteen in de praktijk brengen, want er speelt na beide workshops een band met muziek waarop je kunt balfolken!
– Voorkennis of danservaring is niet nodig.

✨ Interesse in meer? ✨
Voor vragen en informatie over de toekomstige lessenreeks in Alphen aan den Rijn kun je contact op nemen via de email: Contact@DansKnusjes.nl
Voor verdere balfolk evenementen in Nederland kun je kijken op: balfolk.nl/agenda

Ontdek Balfolk met ons op Fantasy Fest!

Docent: Berit & Jan
Kosten: gratis
Locatie: Fantasy Fest Stage
12:45-13:15 & 15:15-15:45
Uitgeverij Zilverspoor
Cocky van Dijk
Workshopruimte

Zondag 12,45 – 13.15:

Conflict versus tegenslag in een verhaal

Door Anaïd Haen en Django Mathijsen

Een verhaal waarin personages niet voor uitdagingen komen te staan, is saai. Ieder verhaal heeft een conflict nodig.

Anaïd Haen en Django Mathijsen leggen je het verschil uit tussen een conflict of tegenslag en hoe je dat het beste voor je verhaal, en dus voor je personage, kunt laten werken

 

Zondag 15.15 – 15.45

Plot laboratorium, Basisstructuren van een plot

Door Peter DeWillis

Spookt er een geweldig verhaal door jouw hoofd en laat het je niet met rust?

Tijd om erin te duiken en te onderzoeken hoe je het groots en meeslepend kunt uitwerken met verschillende plot technieken.

Ontdek onverwachte wendingen en laat je meesleuren door jouw verhaal!

Docent: Cocky van Dijk
Locatie: Workshopruimte
13:30-14:00
SeeD
CeltCast
Het Huispodium

Krijg de kans om je vragen de stellen aan jouw favoriete band! Dat is wat jij kan gaan doen bij het huispodium.

Heb je geen vragen maar wil je luisteren naar de vragen van anderen? Dan is dat ook zeker mogelijk!

Docent: CeltCast
Kosten: Gratis
Locatie: Het Huispodium
14:15-14:45& 17:15-17:45
Abe de verteller in samenwerking met Cathinca
Abe de Verteller & Cathinca vertelt en zingt
Workshopruimte

Abe de Verteller vertelt al meer dan 20 jaar, meer dan 390 mythen en sprookjes. Dit doet hij met de passie van een ware verteller! Uit de verhalen haalt hij zijn inzichten en inspiraties. Hij vertelt verhalen waar en wanneer hij maar kan, want dat is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt met expressie en emotie, met hart en handen en met vuur en vlam! www.abedeverteller.nl

1e sessie: Verhalen uit de Kalevala. Maak kennis met de wondere, winterse wereld van Finland. Abe vertelt een aantal mythisch, mystieke verhalen uit de Finse mythologie. Hij vertelt over de geboorte van de eerste zanger-sjamaan Vainamoinen en over zijn strijd met de reus Vipunen.

2e sessie: Bij het donkere seizoen vertelde men elkaar de meest griezelige verhalen in het halfduister bij het haardvuur. Abe zal een aantal duistere verhalen vertellen uit het repertoire van de meester van de gothic horror: Edgar Allan Poe! Luister en huiver naar ‘het ovalen portret’ en ‘het verraderlijke hart’.
Abe wordt bij de vertellingen begeleid door Cathinca van Sprundel op de harp.

Docent: Abe de Verteller & Cathinca vertelt en zingt
Locatie: Workshopruimte
14:45- 15:15
Workshop: Fantasytalen verzinnen - Annemiek Steur
Annemiek Steur
Verteltheater

In de workshop “Fantasytalen bedenken” verzin jij ter plekke de basis van jouw eigen fantasytaal, onder begeleiding van Annemiek Steur. Zij zal vertellen over verschillende aanpakken en hoe je zowel inspiratie kan opdoen als een originele taal verzinnen. Na deze workshop heb jij de bouwstenen om je taal verder uit te breiden! Leuk voor een boek, of gewoon een geheimtaal.

 

Docent: Annemiek Steur
Kosten: Gratis
Locatie: Verteltheater
14:45-16:15
SeeD pegan folk
SeeD
Fantasy Fest Stage

SeeD is a five piece Fae/ Pagan folk band, originally from the Netherlands.

SeeD gives a sound to Faery tales, stories and creatures that only exist in the dreams and fantasies of most people. We use a wide variation of instruments that originate from different places in time and space. For example Irish whistles, slideridoo, 12-stringed guitar bodhrán and bouzouki. Even though most of our music is instrumental, we also regularly sing either Dutch, English or Irish Gaelic in our songs.
Our music is visually supported by the unique and brilliant artwork of drummer Robin, who is a talented visual artist (Tovenaar).

Docent: SeeD
Locatie: Fantasy Fest Stage
16:00-16:30
Scrum
CeltCast
Het Huispodium

Krijg de kans om je vragen de stellen aan jouw favoriete band! Dat is wat jij kan gaan doen bij het huispodium.

Heb je geen vragen maar wil je luisteren naar de vragen van anderen? Dan is dat ook zeker mogelijk!

Docent: CeltCast
Kosten: Gratis
Locatie: Het Huispodium
16:00-16:30
The Carrot Flute Workshop
Michal Matynia
Workshopruimte

At Fantasyfest, we’re thrilled to offer a unique and engaging activity for children and families – the Carrot Flute Workshop. This creative and educational workshop allows participants of all ages to delve into the world of homemade musical instruments.

Under the guidance of our experienced instructors, attendees will learn how to transform ordinary carrots into fully functioning flutes. This hands-on experience not only fosters a love for music and craftsmanship but also promotes an appreciation for sustainable practices and creativity.

Our workshop is designed to be accessible for children of all ages, making it a perfect family-friendly activity. Participants will not only build their carrot flutes but also learn the basics of playing them, ensuring they leave with a memorable souvenir and a new skill.

The Carrot Flute Workshop is a highlight of our festival’s activities, combining fun, education, and music in a unique way. Don’t miss out on this extraordinary opportunity to create music from nature!

We look forward to adding an element of whimsy and learning to Fantasyfest with our Carrot Flute Workshop.”

Docent: Michal Matynia
Kosten: Gratis
Locatie: Workshopruimte
16:45 - 17:15
Celtica Publishing & CPR
Anna López Dekker & Marleen Dolman
Workshopruimte

Workshop wereldopbouw.

Een van de dingen die zo leuk is aan het lezen van fantasy en SF, is het verdwalen in nieuwe werelden. Maar hoe kan een auteur ervoor zorgen dat die nieuwe werelden de lezer helpen meeslepen in het avontuur? Hoe maak je het geloofwaardig voor de lezer?

In deze workshop zullen we een aantal belangrijke factoren bespreken, waardoor jouw fantasywereld logisch aanvoelt, en waarin jouw personages zonder kunstgrepen van jouw kant hun weg kunnen vinden.

Docent: Anna López Dekker & Marleen Dolman
Kosten: Gratis
Locatie: Workshopruimte
17:45 - 19:00
Scrum
Scrum
Fantasy Fest Stage

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 15 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden.

De band bestaat uit: Skottie (zang, banjo, gitaar, mandoline), Rens (bas), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Denny (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Docent: Scrum
Locatie: Fantasy Fest Stage